Koronavírus

2020.04.07. 15:45

Újabb adag fertőtlenítőszer érkezett Debrecenbe

A szállítmányt az önkormányzat tulajdonában lévő cégeknek, kulturális, szociális, családsegítő, oktatási intézményeknek, valamint a polgármesteri hivatalon belül ütemezetten továbbítják.

Fotó: Miskolczi János

A debreceni önkormányzat több intézménye úgynevezett otthoni munkarendet (home office) vezetett be, azonban a legtöbb munkahelyen vannak olyan tevékenységek, melyek személyes jelenlétet igényelnek. Többek között ide tartozik az ügyeletes óvodák és bölcsőde, a szociális és családsegítő feladatot ellátó intézmények, a város tisztaságának fenntartását is segítő Dehusz Kft., vagy a háztartási hulladék elszállítását végző DHK Kft. munkája.

A város a koronavírus-veszélyhelyzet idején magas színvonalú higiéniai körülményeket szeretne biztosítani a tulajdonában lévő cégeknél és a fenntartásában működő intézményeknél az ilyenkor is megszokott munkarendben dolgozó munkatársaknak, továbbá gondoskodni kíván ezen munkahelyek megfelelő tisztán tartásáról is – hangsúlyozza közleményében az önkormányzat sajtóreferense.

A koronavírus-veszélyhelyzet kezdetén az önkormányzat felmérte a tulajdonában lévő intézmények és cégek fertőtlenítőszer-igényeit. Ennek alapján rendelte meg a szükséges mennyiséget, mely több ütemben érkezett meg a városba:

  • 1350 darab 750 milliliteres virucid hatású szórófejes kézfertőtlenítő,
  • 1000 darab 500 milliliteres virucid hatású kézfertőtlenítő (melyet a háziorvosoknak és a házi gyermekorvosoknak már kiszállítottak),
  • 800 darab 5 literes virucid hatású kézfertőtlenítő,
  • 600 darab 5 literes antibakteriális felületfertőtlenítő.
  • Március 24-én a debreceni háziorvosoknak és a házi gyermekorvosoknak adták át, most pedig az önkormányzat tulajdonában lévő cégek, kulturális, szociális, családsegítő és oktatási intézmények és a polgármesteri hivatal részére szállítják ki az igényelt fertőtlenítőszert.

    Kapcsolódó cikkek:

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában