Szupergyors internetet kapott három borsodi település

Kara Ákos államtitkár
Kara Ákos államtitkár - © Fotó: Ádám János
Sajópetri – Folyamatosan adják át a Szupergyors Internet Program fejlesztéseit megyénkben is.

A Szupergyors Internet Programban megvalósult fejlesztés révén három megyei településen vált elérhetővé a jövő elvárásainak megfelelő internethálózat. A program keretében csütörtökön Sajópetriben, az Antal Imre Művelődési Házban átadott fejlesztések összértéke 162 millió forint és összesen 1548 háztartást érint.

A legkorszerűbb

2015-ben indult a Szupergyors Internet Program, az azóta eltelt idő alatt megvalósult fejlesztéseknek eredményeként 500 ezer új végponttal együtt ma Magyarországon már 2,8 millió háztartásban érhető el vezetékes technológiával a szupergyors internet. Megyénkben tavaly év végéig közel hatmilliárd forintból, összesen mintegy 38 700 háztartásban épült ki a hálózat.

Csütörtökön az Antal Imre Művelődési Házban adták át a Sajópetriben, Kisgyőrben és Bükkaranyoson megvalósult szélessávú internethálózatot a lakosságnak. A fejlesztés már a legkorszerűbb, legújabb követelményeknek megfelelő optikai technológiával készült, így akár 2 gigabites csomagot is választhatnak a településeken élők, ha előfizetnek.

Az átadó ünnepségen Debreczeni Balázs, Sajópetri polgármestere hangsúlyozta, hogy az internet ma már szinte elengedhetetlen a háztartásokban, hiszen ezen keresztül intézzük ügyeinket, tanulhatunk, dolgozhatunk, tarthatjuk a kapcsolatot egymással. A jó infrastruktúra pedig azért is lényeges vidéken, mert így könnyebb helyben tartani a fiatalokat.

„A gyors internet iránti igény az alapinfrastruktúra része lett” – értett egyet a polgármesterrel Kara Ákos infokommunikációért felelős államtitkár. Hangsúlyozta: a kormány feladata, hogy ne csak a nagyvárosokban, hanem a kistelepüléseken élőkhöz is eljusson a legkorszerűbb hálózat.

Több forrás is szolgálta, szolgálja a kistelepülések fejlesztését, mert fontos, hogy a vidéken élő emberek helyben is megtalálják a számításukat, és gyermekek szülessenek a kis falvakban is, mondta Tállai András országgyűlési képviselő.

ÉM-HI


Dr. Székely Zsófia
Miskolc - Az online tér veszélyeiről tartottak előadást a Miskolci Törvényszéken a Biztonságos Internet Napja alkalmából. Idén a Miskolci Törvényszék is csatlakozott a Biztonságos Internet Napja rendezvénysorozathoz, melynek keretében bírák tartottak előadást az internet veszélyeiről a törvénys...

Budapest - Az internethasználat enyhíti az idősek magányát, hátráltatja az egészségromlást, a demencia kialakulását és javítja biztonságérzetüket - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium Innovatív digitális idősügyi programjának koordinációjáért felelős miniszteri biztosa szerdán B...