Szuper lett a debreceni bringaszámláló

Szuper lett a debreceni bringaszámláló
© Fotó: Vass Attila
Debrecen – Már működik a Kistemplomnál az a kerékpárforgalom-számláló, melynek létesítéséről május végén, az I. Debreceni Bringafeszt beharangozóján beszélt Széles Diána alpolgármester.

A tervezett kerékpáros-fejlesztéseket is ismertető esemény nyomán kerestük fel a helyet, és nem kellett csalódnunk: a kerékpárosklub logójával ellátott szerkezet a helyén van, és mutatja az ott elhaladó bringások számát.

bringaszamlFotó: Vass Attila

Vasárnap délelőtti ottjártunkkor a gyér forgalom ellenére 10 óráig már a 250. biciklisként értünk oda, az összes addigi eltekerő sorában pedig a 45 ezer 746-kok voltunk. A digitális kijelzővel ellátott műszernek a Bringaprogram alapján az is a célja, hogy a működésével elősegítse a kerékpáros-társadalom összetartozását.

bringaszaml3Fotó: Vass Attila

VA


Az első Bringafesztet beharangozó sajtótájékoztatón
Debrecen - A programtól a közlekedési balesetek és sérültjeik számának csökkenését várják a szakemberek. A bringások lesz a terep vasárnap a Baltazár Dezső téren, hiszen ekkor rendezik meg az I. Bringafesztet, amely a kerékpáros életmód népszerűsítését hivatott elősegíteni. A szervezők reggel kil...