Szúnyogokkal harcol a katasztrófavédelem

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Dimas Ardian/Getty Images
Hajdú-Bihar – A várható nagy szúnyoginvázió miatt idén nemcsak a nagyobb települések önkormányzatai foglalkoznak a szúnyogok ritkításával, hanem a katasztrófavédelem is.

Állami pénzből megyénkben két a Tiszához közeli településen, Egyeken és Tiszacsegén veszik fel a harcot a következő hetekben a vérszívókkal. Egyek térségében 100 hektáron légi kémiai, 100 hektáron földi kémiai védekezésre kerül sor. Tiszacsege környékén 200 hektárt fognak repülőről, 200 hektárt pedig a földről lepermetezni.

A hivatalosan szúnyoggyérítésnek nevezett akciókra a szakértő javaslatai alapján 1-6 alkalommal kerül sor. Azt, hogy pontosan mikor kezdődik a munka egyelőre sem a katasztrófavédelem megyei helyettes szóvivője, sem az országos parancsnokság helyettes szóvivője nem tudta megmondani. Mindössze annyit tudtunk meg, hogy az ütemezés néhány napon belül megjelenik az okf.hu oldalon és a testület Facebook profilján.

HBN-OCs


Hétfőn kezdődik a szúnyogirtás
Budapest, 2014. június 19., csütörtök (MTI) – Megfelelő időjárási körülmények esetén hétfőn megkezdődik a szúnyogirtás a fővárosban és az ország további hétszáz településén – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t.