Szünetig tudták tartani magukat

Szünetig tudták tartani magukat
© Fotó: HBN
Balmazújváros – Alaposan megizzasztotta jóval esélyesebb ellenfelét a Balmazújváros.

A dobogóra hajtó Balatonfüred látogatott a Balmazújváros otthonába a férfi kézilabda NB I. 20. fordulójában. Hosszú, majdnem kéthónapos kihagyás után játszott újra tétmeccset a Balmaz.

Az újvárosiak tudták, a papírforma a vendégek mellett szól, ennek ellenére szerették volna megnehezíteni az ellenfél dolgát a szombat esti találkozó során – ez az első félidőben sikerült is.

Az eleje rendben volt

Remekül indult az összecsapás, a 10. percben 4-3-ra vezetett a hazai alakulat. A folytatásban sem tudott mit kezdeni a nagyon lelkesen és fegyelmezetten kézilabdázó Újvárossal a Balatonfüred, tíz minutummal a félidő vége előtt is tartották előnyüket Bali Richárdék, 8-7. A szünethez közeledve is potyogtak a gólok, végül 11-11-es állásnál szusszanhattak egyet a játékosok.

A második játékrészre rendet tett a fejekben Csoknyai István, a fürediek ezután gyorsan megléptek, öt góllal (18-13) mentek a 40. percben. Ezt követően már nem tudott felállni Kőnig-Trade Balmazújváros, mely 28-18-as vereséget szenvedett.

A hajdú-bihari társaság maradt a tabella utolsó helyén hat ponttal, a Füred a harmadik pozícióban van huszonhét egységgel.

A bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában a PLER Budapest vendégeként lépnek pályára Füzesi Ferenc tanítványai szerdán 19 órától.

HBN

 

KŐNIG-TRADE BALMAZÚJVÁROS–BALATONFÜRED 18–28 (11–11)
Balmazújváros, 500 néző. V: Hein, Kiss O.

BALMAZÚJVÁROS: Oláh Z. – Diorisz, Dzono 2, Acusi 3 (2), István 2, Bali 6, Csuruvia. Csere: Knezevics (kapus), Balázs 1, Oláh T., Kovacseh 2, Vranac, Horváth D. 1, Hajdu 1, Dolics. Edző: Füzesi Ferenc

BALATONFÜRED: Székely – Gábori 1, Vasvári, Bánhidi 1, Gerdán, Faluvégi 1, Kovacsics 1. Csere: Komendánt (kapus), Grigorjev 4, Vilovszki 3, Győri 1, Szöllősi B. 6, Kancel 1, Iváncsik T. 6 (2), Bóka 3. Edző: Csoknyai István

Az eredmény alakulása: 10. perc: 4–3. 20. p.: 8–7. 40. p.: 13–18. 50. p.: 16-20
Kiállítások: 12, ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/2