szon-sportoldal

2008.05.03. 20:58

Zalaegerszeg-Szpari - ÉLŐ

<p>Új edző debütál a zalaegerszegi kispadon Nagy Mihály személyben – éppen a Nyíregyházi Spartacus NB I-es csapata elleni bajnoki mérkőzésen.</p>

Változatos mérkőzésen a Nyíregyháza megérdemelten szerzett pontot, mert bár a hazaiak többet támadtak, a tudastosabb futballt a Szpari mutatta be.

Véget ért a mérkőzés: ZTE–Szpari0–0.

93. perc: Waltner 6 méterről küldött fejese után Lazareanu bravúrral mentette a jobb felső sarokba tartó labdát.

89. perc: Ramos kifejelt labdáját Máté 18 méterről szúrta rá, Lazareanu résen volt és biztos kézzel hárított. A játékvezető három perc hosszabítást jelzett.

88. perc: A harmadik nyíregyházi csere: Miskolczi, Bagoly be.

Komolyabb helyzetek nélkül múlnak a percek. A hazaiak támadásai nélkülözik az elképzelést, a vendégek óvatossága érhető, idegenben értékes az egy pont.

83. perc: A Manchester Unitedet verő Koplárovicsot lehívta a zalaegerszegi stáb, Balázs Zsolt kapott lehetőséget a helyén.

81. perc: Nagy tömörülés támadt a hazai térfélen, majd Ramos kapott sárga lapot, mert a játékvezető úgy ítélte meg, hogy belerúgott Meyébe.

A hajrá közeledtével élénkebbé vált a játék, a nyíregyháziak kontratámadásokkal operálnak, elsősorban Sindou megugrásaiban bíznak, amelyben benne van a gólszerzés esélye.

75. perc: A második nyíregyházi csere: Zabos lement, Minczér érkezett a pályára.

71. perc: Ismét váltott az Egerszeg: Polgar helyén Tóth Z. érkezett.

70. perc: A Szpari is kihasználta első cserelehetőségét: Granát helyére Sindou érkezett. A szándék nyílvánvaló: a támadójátékot kívánja hatékonyabbá tenni a szakma stáb.

66. perc: A csereként beállt Pekic nagyon aktív, ezúttal 5 méterről fejelte fölé a labdát, amit Waltner tálalt középre.

63. perc: Pekic kibújt a védők közül, 6 méterről kapura piszkálta a labdát, Lazareanu jól zárta a rövid sarkot, így menteni tudott.

62. perc: Ramos gondolt egyet, középről, 22 méterről kapura suhintott, Vlaszák vetődve védte a jobb sarokra tartó labdát.

59. perc: Cserélt a ZTE, Davidovot Pekic váltotta.

55 perc:Kocsárdi jobbról kanyarított kanyarított középre, a védők által kifejelt labdára Máté lecsapott, de 23 méterről gyatrán mellé lőtt.

54. perc: Davidov lőtt a „Kígyó térről” – csúnyán mellé.

A Zalaegerszeg valamivel harcosabban kezdte a második félidőt, mindez helyzetekben még nem mutatkozott meg.

Megkezdődött a második félidő. Egyik oldalon sem volt csere.


Véget ért az első félidő.

41. perc: Mboussi is besárgult, mert felvágta Waltnert. Még ugyanebben a percben Waltner jobbal, 8 méterről. a jobböszekötő helyéről a kivetődő kapusba bombázta a labdát.

40. perc: Ramos visszahúzása miatt Botis kapott sárga lapot.

38. perc. Meye jobbról középre adott, Waltner a kapuval szemben cselekbe bonyolódott, majd 12 méterről lőtt, Cséke bravúros mozdulattal, a gólvonalról mentett.

35. perc: Lazareanu felszabadító rúgása után Molnár Balázs rendkívül szemfüles módon, a vendégtérfél közepéről visszaívelte a labdát, amit a kapus a jobb felső sarok előtt hárított.

33. perc: Koplarovics indította Waltnert, aki lesen állt… Félóra múltán megjegyezhető: a Nyíregyháza tudatosabban játszik, a ZTE többet támad.

26. perc: Davidov felrúgásért Cséke kapott sárga lapot.

16. perc: Perényi remek ütemben ugratta ki Miskolczit, aki már csak a hazai kapussal állt szemben, jobbra cselezett, majd 13 méterről a kapufa mellé gurított. Nagy helyzet volt.

15 perc: Máté bal oldalról középre adott labdája után Meye 8 méterről pontatlanul csúsztatott.

14. perc: Koplárovics bal oldali szöglete után Miljatovic 9 méterről fölé fejelt.

13. perc: Ramos jobb oldalról keményen belőtt labdájára Granát érkezett, Miljatovic az utolsó pillanatban, fejjel mentett a nyíregyházi játékos elől.

8. perc: Meye ugrott meg a jobb oldalon, lapos beadása után Waltner 7 méterről a bal kapufa mellé lőtt. Kétezer főre duzzadt a nézőszám a tizedik percre.

2. perc: Perényi jobb oldali beadása Granát 7 méterről Vlaszák kezébe fejelte a labdát. Mindeközben újabb harminc nyíregyházi fanatikus futott be…

Megkezdődött a mérkőzés.

Mintegy 1500 néző várja a mérkőzés kezdetét Egerszegen – köztük nyolc, mindenre elszánt  nyíregyházi drukker, akik a vendégszektorban foglalnak helyet.

18:19: A mérkőzést Szilasi Csaba játékvezető dirigálja. 

A kezdőcsapatok

Zalaegerszeg: Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovic, Botis, Máté P. – Molnár B., Polgár, Davidov, Koplárovics – Meye, Waltner.

Nyíregyháza: Lazareanu – Zaleh, Mboussi, Cséke, Perényi – Miskolczi, Ramos, Zabos, Hegedüs T., Granát – Menougong

 

16:41: A szakvezető a hétközben menesztett Szlavko Petrovicsot váltotta kispadon, vagyis a Szpari olyan gárdával találja szemben magát, amelynek minden játékosában buzog a bizonyítási vágy.

Ugyanakkor a piros-kékek nyugodtan futballozhatnak, a tét nem nyomja őket, így esélyük lehet a pontszerzésre. Netán még több kisülhet ebből a fellépésből….

A 19 órakor kezdődő összecsapás fejleményeit figyelemmel követhetik honlapunkon.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!