Szünet után félévi hajrá

Komoly munka kezdődött az oktatási intézményekben, hisz január 20-án félévzárás, addigra értékelni kell minden tanuló majd’ öthónapos tanulmányi munkáját.

Az általános iskolák elsősei és másodikosai érdemjegyeket még nem kapnak, őket a pedagógusok szövegesen értékelik. A félévzárás után a tanulók január 27-ig kapják kézhez a tanulmányi eredményről szóló értesítést.

Két szinten 

A második félév január 21-én kezdődik, és egészen június 15-ig tart. Az érettségizők május 5-én mennek utoljára iskolába, hisz rájuk nehéz feladat vár: május 8-án írják a magyar-, 9-én a matematika-, 10-én pedig a történelem-érettségit. A szóbelik június 19-30-ig zajlanak majd.

Újdonság lesz, hogy ebben az évben nem az iskoláknak kell őrizniük az érettségi-feladatlapokat, hanem az írásbeli napján szállítják azokat az intézményekbe a kijelölt biztonsági központokból. A főiskolákra, egyetemekre jelentkezőknek az idén sem kell felvételizniük, a kétszintű érettségi eredménye alapján kerülnek be a felsőoktatásba.

Az általános iskolák nyolcadikosainak február 18-ig kell jelentkezniük a középiskolákba, a felsőfokú jelentkezés határideje pedig február 15.

Még egy pihenés 

 A nyári vakáció előtt még egyszer pihenhetnek a diákok. A tavaszi szünet április 13-án kezdődik és 18-án ér véget. A nyári szünet előtti utolsó tanítási nap június 15-e csütörtök, június 16-án pénteken pedig kitör a két és fél hónapig tartó nyári vakáció.

KHE