Szűken, de kikapott a Balmazújváros Egerben

Szűken, de kikapott a Balmazújváros Egerben
© Fotó: Derencsényi István, archív
Balmazújváros – Nem ezt ígérte feltétlenül a papírforma, de végül elvérzett Füzesi Ferenc alakulata szerdán este.

Esélyesebbnek számított ellenfelénél a Balmazújváros férfi kézilabda csapata a szerda esti mérkőzés előtt, melyet az Eger SBS-Esterházy otthonában vívott meg a bajnokság alsóházának rájátszásában.

Borult a papírforma

A meccs előtt, két forduló elteltével a hajdú-bihariak álltak jobban, 13 ponttal a hetedikek, míg az egriek négy egységgel az utolsó előttiek voltak, azaz a vendégek sikere nem számított volna meglepetésnek.

Az alapszakaszban egyébként ősszel kiélezett derbit vívtak a felek, 22–21-re az újvárosiak diadalmaskodtak, ellenben tavasszal visszavágtak Tóth Edmond vezetőedző tanítványai, akik akkor meglehetősen sima, 26–18-as sikert arattak. Nem kezdte jól az összecsapást az újvárosi csapat, az első tíz perc elteltével három góllal, 5-2-re vezetett a feltüzelt házigazda. Az egriek még egy lapáttal rátettek erre és már öttel is mentek a játékrész derekán, akik a fél­időben végül kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

A második félidőben igen csak kapaszkodott a Balmazújváros és többször is egálra állt a vendégek legénysége, de a hajrát az Eger bírta jobban. A bosszantó vereség különbsége csupán egyetlen gól lett, 22–21 az esélytelenebbnek tartott egriek javára.

HBN
hirdetés