Sztárözön a nyíracsádi falunapon

Sztárözön a nyíracsádi falunapon
© Fotó: Kedves Zilahi Enikő
Nyíracsád – Sok-sok gyermeknapi meglepetés várta az apróságokat a XIII. Ligetaljai Kulturális Napon Nyíracsádon.

Május utolsó péntekjén éjszakai akadályversennyel vette kezdetét a XIII. Ligetaljai Kulturális Napok rendezvénysorozata a nyírségi településen. Az akadályversenyre felnőtt csapatok nevezhettek, majd térkép segítségével tájékozódva kereshették meg a falu utcáin megbúvó állomásokat, s oldhatták meg az érdekesebbnél érdekesebb feladatokat.

Művészeti gála

Rövid pihenő után szombat délután a sokéves hagyományhoz híven a helyi mazsorettek bevonulásával vette kezdetét a rendezvénysorozat második napi programja. Először a helyi és környékbeli amatőr művészeti csoportok gálaműsorára került sor, majd az ünnepélyes megnyitón dr. Nagy János polgármester és Tasó László államtitkár szólt az ünneplő közönséghez. A szervezők nem feledkeztek meg a gyermeknapról sem, sok-sok meglepetés – aszfalt-rajzverseny, lufi-bohóc, arcfestés, a nyíradonyi tűzoltók bemutatója, trambulin, utazó vidámpark és a mindent felülmúló cukorágyú – várta az apróságokat.

Helyi és országos csillagok

A késő délutántól sztárvendégek léptek színpadra. V-Zoy műsora után három helyi polgárőr – Kiss László, Törős Sándor és Takarékos István – vehette át a sokéves munkáért járó elismerést. A díjátadó után Szabó Ádám ujja pattogott a harmonikán, majd az Irigy Hónaljmirigy közismert sztárok és sztárocskák dalainak paródiájával aratott osztatlan sikert. Ekkorára már teljesen megtelt a falu főtere, ahol az est folyamán színpadra lépett még a V-Tech, majd Kaczor Feri a nóta, Essem pedig a rap-rajongók szórakoztatásáról gondoskodott. A napot tűzijáték, a háromnapos rendezvénysorozatot pedig a vasárnapi ligetalja sakkverseny zárta Nyíracsádon.

HBN–KZE