Sztárok voltak, sztárok lesznek

Ötödik alkalommal adott otthont a nemzetközi operafesztiválnak Miskolc 2005 nyarán.

A tizenöt napos zeneünnepen közel félszáz program várta a zenerajongókat. Felcsendült valamennyi híres és közkedvelt bel canto opera és az ínyencek választhattak néhány ritkán játszott mű közül is. A rendezvénysorozatot igazi sztárparádé tette színessé, a világjáró magyar operaénekesek és nagy hírű művészek egész sora látogatott Miskolcra: Rost Andrea, Kocsis Zoltán, Polgár László, Sebestyén Márta, Vásáry Tamás és a Muzsikás együttes. 

Nemzetközi csillagok 

A zenekedvelő operalátogatók azonban nem maradtak külföldi sztárok nélkül sem. A nemzetközi zenei élet olyan csillagait sikerült a szervezőknek megnyerniük  mint Renato Bruson, Giuseppe Giacomini, Roberto Scandiuzzi, Robert Frontali, Al Di Meola, Jose Cura, vagy éppen a King’s Singers együttes.

A fesztivál vezetői és szervezői már  készülnek 2006 nyarára, amikor is a Miskolci  Nemzetközi Operafesztivált június 15-25-ig rendezik meg, mely a Bartók+Verismo nevet kapja. Bartók Béla remekművei mellett felcsendülnek Leoncavallo, Mascagni, Alfano, Giordano ismert és kevésbé ismert operái. 

Áriák tavaszra 

Tavaszköszöntő koncertre várja az Operafesztivál Kht. a közönséget március 11-én, ahol Miklósa Erika ad ária- és dalesetet, zongorán kíséri: Harazdy Miklós. A helyszínről jelenleg még tárgyalások folynak, a jegyek felől februártól lehet érdeklődni a Miskolci Nemzeti Színház jegyirodájában.

KHE