Sztáranyukák és az énidő

Akt.:
Fejős Éva a kislányával, Lindával / Csilla és Milán
Fejős Éva a kislányával, Lindával / Csilla és Milán - © Fotók: Fashiondays.hu
Budapest – Tatár Csilla és Fejős Éva szerint a kiegyensúlyozottság kulcsa az, hogy önmagunkra is elég időt szánjunk.

Csilla és Éva már érett, tudatos nőként csöppent bele az anyaságba, multi­funkciós édesanyákként tudják milyen fontos, hogy a napi teendők mellett időt szakítsanak a feltöltődésre is.

– Újságíróként sok olyan anyukával találkoztam, akik nem fordítottak kellő időt magukra. Ebből okulva, néha Lindát az anyukámra vagy a barátnőimre bízom és elmegyek fodrászhoz, vásárolni, barátokkal találkozni vagy csak kiülök egy teraszra a cappuccinómmal és a gondolataimmal– említette Fejős Éva.

Fontos az időbeosztás

A napok sokszor zsúfolt menetrendje miatt mindkét anyukának fontos az okos időbeosztás, így például a vásárlást főként online oldják meg. – A bevásárlóközpontokat nem szeretem, kisgyerekes anyaként szerintem sokkal praktikusabb online vásárolni. Milán születése óta teljesen rákaptam a gyerekruha vásárlásra is. Meggyőződésem, hogy sokkal jobb fiú ruhák vannak, mint lány ruhák. A kislányoknál sok a csilivili, habosbabos, királynős ruha. Ezzel szemben a kisfiú ruháknak van karaktere, nagyon imádom ezeket a kis vagány szerkókat – árulta el Tatár Csilla. Hozzátette, hogy ma már Milán öltöztetése nagyobb szerepet kap, mint a sajátja. Mivel Csilla férjének, Balázsnak is zseniális az ízlése, néha ő is besegít Csilla és Milán ruháinak kiválasztásában.

Éva szintén nagyon szereti a divatot és a szép ruhákat. Még nem fogyott bele minden szülés előtti ruhájába, de örül, hogy ismét viselhet nőiesebb darabokat is. Onnantól kezdve, hogy megtudta, kislánya lesz, egyből belefogott a babaruha-rendelésbe is. Nem szeretem Lindát nagylánynak öltöztetni, tüllszoknyával, fejpántokkal. Hiszen olyan pici, most még nézzen ki babásan – mondta el.

Futással a stressz ellen

A gyerkőc körüli teendők mellett mindkét sztármama tudatosan figyel arra, hogy futással vezesse le a felgyülemlett stresszt. Évának minden vágya, hogy a szülés után végre visszatérjen a napi 5-10 kilométer futáshoz, Csillának viszont már sikerült visszaintegrálni a sportot a hétköznapokba.

– Milán korán kel, de korán is fekszik, így este a férjemmel jut időnk arra, hogy kettesben is legyünk. Nagyon aktív életmódot élünk, én hetente háromszor 1 órát futok és van egy futó babakocsink is, így ha kisüt a nap, a családdal együtt megyünk majd mozogni a Margit-szigetre. Emellett a legjobb lazítás, ha a nap végén elmegyünk Balázzsal a kedvenc sarki fűszeresünkbe vacsorázni– zárta gondolatait.

HBN