Szpari – Nem tudták elrontani a csabaiak ünnepét

A csabai akadályt nem tudták venni Pekár Lászlóék (kék-pirosban)
A csabai akadályt nem tudták venni Pekár Lászlóék (kék-pirosban) - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Kártik Bálint góljával vezetett a Szpari, ám a harmadik helyre törő hazaiak fordítottak.

Ünnepre készültek vasárnap a békéscsabaiak és ünnepeltek is. A harminc évvel ezelőtt Magyar Kupát nyert, Csank János dirigálta csabai csapat tagjait köszöntötték. Előtte a mostaniak je­leskedtek, hiszen a második vonal harmadik helyét védő lilák a Spartacust fogadták.

A két klub drukkerei jó kapcsolatot ápolnak, így miként ősszel Nyíregyházán, most is együtt szurkoltak. Közel fél óráig a nyíregyháziak örülhettek, hiszen a belső védőként szereplő Kártik Bálint góljával előnyhöz jutottak. Aztán Király Patrik egy ünnepléshez méltó hatalmas bombával e­galizált.

Jól védett a hazai kapus

A vendégek helyzetét az egyenlítésen túl az is rontotta, hogy Holdampf Gergő megsérült, így kényszerből cserélnie kellett Bozsik Józsefnek. A fél­idő hátralévő részében több helyzetük volt a nyíregyháziaknak, ám nem tudtak kibabrálni Ribanszkival.

A szünet után rákapcsoltak a csabaiak, így nem unatkozott Jova Levente, de jó ideig állta a sarat. Mígnem egy hazai kontrát követő szöglet után a békésiek gólvágója, Birtalan Botond megszerezte csapatának a vezetést.

Nem adta fel a Szpari, ám csak helyzetig jutott, Birtalan pedig második találatával végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát.

A csabaiaknál maradt a három pont, amivel hatalmas lépést tettek a bajnoki bronzérem megszerzéséhez. A Szpari ötödik, pontszámban beérte a Budaörs.

NB II.: Jegyzőkönyv, események, nyilatkozatok

Békéscsaba–Nyíregyháza   3–1(1–1)

Békéscsaba, 1413 néző, v.: Németh (Punyi, Márkus).

Békéscsaba 1912 Előre: Ribánszki – Dlusztus, Szélpál N., Nagy S. – Pilán (Zahorán, 82.), Király P., Nagy I. (Kiss L., 72.), Szatmári I. – Gránicz, Viczián, Birtalan B. (Urbin, 87.) Vezetőedző: Boér Gábor.

Spartacus: Jova – Szokol, Fodor, Kártik – Csilus (Szinanovics, 61.) Holdampf (Forró, 35.), Ötvös, Farkas M. – Pekár, Dragóner (Gajdos, 76.), Rezes. Vezetőedző: Bozsik József.

Gól: Kártik (0–1) a 20., Király (1–1) a 29., Birtalan (2–1) a 64., Birtalan (3–1) a 83. percben

Percek, események

20. perc: Pekár szöglete után a hosszú oldalon várakozó Kártik öt méterről a kapuba lőtt, 0–1.

29. perc: Király harminc méterről bombázott a kapura, a labda a felső lécről pattant a gólvonalon túlra, 1–1.

64. perc: Nagy ívelt a kapu elé, Birtalan pedig 12 méterről nem hibázott, 2–1.

83. perc: Egy hazai szöglet után a hosszú oldalon álló Birtalan elé került a labda, aki 6 méterről lőtt a hálóba, 3–1.

Mesterszemmel

Boér Gábor: – Le a kalappal a csapat előtt, a mérkőzést végig uralták. A szöglet után bekapott gyors gól sem fogta meg a csapatot, hamar rendezték a sorokat, és jól futballoztak Király Patrik vezérletével.

Bozsik József: – Az első félidőben jól védekeztünk, tudatosan adtuk át a területet a Békéscsabának. A fordulás után arra készültünk, hogy majd az utolsó fél órát megnyomjuk, de nem számoltunk azzal, hogy Ribánszki kapus ilyen jó teljesítményt nyújt.