Szpari – Nehéz volt, de számítottak is erre

Akt.:
Rokszin Ádámék (91) szervezetten játszottak
Rokszin Ádámék (91) szervezetten játszottak - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Csütörtökön ismét edzőmeccset játszik a Szpari, ezúttal egy ukrán csapat ellen.


Ez már bizony sorozat. A mostani pontvadászatban másodszor volt arra példa, hogy a Szpari egymás után három meccsen is megszerezze mindhárom pontot. Zorán Szpisljak irányításával vasárnap sikerült ezt elérni, és Hornyák Marcell góljával nyert a csapat a Győr ellen. Az előzőnél itthon a Soroksár ellen, majd Gyirmóton és Putnokon (a Kazincbarcika ellen) diadalmaskodott a Spartacus.

A kezükben volt a meccs

– Kifejezetten nehéz meccs volt, és erre is számítottunk – indította a beszélgetést Zoran Szpisljak, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – A Győr egy komoly erőkből álló, jól felkészített csapat sok rutinos játékossal. Vasárnap sikerült úgy kezdeni a meccset, ahogyan szerettünk volna, és úgy játszani, ahogyan elképzeltük. Az első félidőben mi uraltuk a játékot, a kezünkben tartottuk a meccset. Voltak pillanatok, amikor a győriek megmutatták, hogy tudnak veszélyesek lenni. Szerencsére mindig sikerült kivédekeznünk próbálkozásaikat. A szünet után, a vezetésünket követően átadtuk a területet a vendégeknek, a védekezésre fektettük a hangsúlyt, sikerült is megoldani a feladatokat és itthon tartani a három pontot.

– A hét végén nincs forduló, mi továbbra is ciklusokban, fázisokban dolgozunk. Csütörtökre edzőmeccset terveztünk egy alacsonyabb osztályú ukrán csapat ellen, hogy ismét lehetőséget kapjanak azok, akik eddig kevesebbet, vagy nem játszottak. A többiek edzeni fognak. Mivel négy meccset játszottunk rövid időn belül, fontos lesz a megfelelő frissítés is. Építjük tovább a csapatot, a játékot a következő bajnokira – így Zoran Szpisljak.

ML


Nyíregyháza - Alig március idusa után végre tavaszias idő várta a győriek nyíregyházi vendégjátékra kíváncsi szurkolókat. A másodosztályú foci bajnokság vasárnapi körében a Szpari és a vendég győri drukkerek egy szektorban szurkoltak kedvenceikért. A meccs elején Kártik Bálint amolyan figyelmezt...