Szpari – Még alakul a kezdő

Akt.:
Szpari – Még alakul a kezdő
Nyíregyháza – A stadion igazi füvén nem edzett a rajtra készülő Spartacus.

Edzések itthon, két turnusban Törökországban. Edzőmeccsek külhonban és itthoni műfüvön. Elszaladt a téli felkészülés néhány hete, vasárnap már bajnoki pontokért lép pályára a Nyíregyháza Spartacus.

Várják a hétvégi rajtot

– A tervek szerint a hét végén elindul a megmérettetés. – kezdte a közelgő rajt előtti beszélgetést Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Remélem, az időjárás nem szól közbe. Nem is a nyíregyházi időjárás a legszűkebb keresztmetszet, én azt tartom, hogy hány pálya játéktere lesz alkalmas a játékra. Mi úgy készülünk, hogy vasárnap mérkőzünk, nálunk a játéktér szerdán alkalmasnak tűnt a játékra. Sajnos a stadion füvén nem tudtunk edzeni és a mérkőzésig sem lesz rá lehetőségünk. Ami még nehezíti a dolgunkat az az, hogy a legutóbbi két hétben a sérülések miatt változtatni kellett az eltervezetteken.

Jól sikerül edzőtáborozások

– Nem vagyok elégedetlen a felkészüléssel, hiszen a két törökországi edzőtáborozás kimondottan jól sikerült – folytatta Lucsánszky Tamás. – Megfelelő csapategységgel rendelkezünk, az öltözői hangulat is rendben van, igaz ezzel ősszel sem volt gond. Sőt, azóta erősödött az egység. Ami hiányérzetet jelent: az utolsó két hét, mert ekkor kissé át kellett alakítani az eltervezett szakmai munkát.

Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy nyáron sok új játékos érkezett, különböző csapatokból, városokból. Taktikailag és szakmailag voltak és vannak olyan elképzeléseim, melyekben a jelenlegi játékosok ilyen összeállításban még nem játszottak. Külön-külön találkozhattak a különböző taktikai elemekkel, de ilyen összetételben nem. Nyilván ez a csapatépítés folyamata. Van nyolc-tíz olyan játékelem, vagy taktikai megoldás, amiben még előrelépést várok, várhatok, várhatunk a jelenlegi csapattól. Ebben bizonyára lesz is előrelépés.

Kiadó helyek

– Ami a kezdőt illeti, vannak még kérdőjeleim. Ezúton is felhívom a figyelmét a játékosaimnak, hogy vannak nyitott kérdések, meg lehet győzni… mondta végezetül tréfásan Lucsánszky Tamás.

MLTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek