Szpari: kétgólos vereség

Jó pályán de erős szélben fociztak a felek
Jó pályán de erős szélben fociztak a felek - © Fotó: a klub
Nyíregyháza – Szünet után öt fiatal is pályára lépett a Szpariban.


Szerdán lejátszotta első meccsét a törökordszági edzőtáborban a Nyíregyháza Spartacus. A csapat a román élvonalbeli FC Hermannstadt ellen lépett pályára 2×50 perces találkozón. Az első félidőben több lehetősége is volt mindkét csapatnak, de csak a románoknak sikerült gólt elérniük. A második félidőben teljes sort cserélt a Nyíregyháza, és egy fiatalabb összetételű Szpari lépett pályára, öt saját nevelésű labdarúgóval. Itt is voltak lehetőségek, de ezúttal is a román élvonalbeli gárda lőtt gólt.
– Túl vagyunk az első nemzetközi felkészülési mérkőzésünkön, egy román első ligás csapat ellen. Sajnos a nagyon erős szél nem engedte, hogy minőségi futballt vívjon a két gárda, az első félidőben mi kezdeményeztünk többet és voltak jó egyéni teljesítmények, de akadtak még hibák is, melyeket ki kell javítanunk. A második félidőben több fiatalunk játszott és pozitív benyomást keltettek, jelezték, hogy számíthatunk rájuk – vélekdett Zoran Spisljak, a Szpari vezetőedzője.

Edzőmeccs

Nyíregyháza Spartacus-FC Hermannstadt (román) 0-2 (0-1)

Spartacus 1. félidő: Jova – Nagy J., Fodor, Rubus, Forró, Gulyás, Kulcsár, Gyurján, Rezes, Ötvös, Hornyák. 2. félidő: Fadgyas – Tóth Á., Polényi, Pejovic, Farkas, Végső, Bakos, Starosta, Motkó, Kártik, Kovács N. Gól: Tsoumou ((15.), Blanaru (70.)