Nyári tábor

2020.07.02. 18:07

Szőnek, fonnak és lovagolnak a gyerekek Hajdúnánáson

A hajdúsági városban hatvankét tábort sikerült szervezni a nyárra.

Fotó: Fekete Andrea

Nagyon várták már, és végre július első hetében elkezdődhetett az Erzsébet-tábor Hajdúnánáson is. Várták, hiszen a majd’ három hónapos otthonlét megviselte a közösséghez szokott kicsiket és nagyokat, ezért nem csoda, hogy a mindig is népszerű táborok az idén még több érdeklődőt vonzottak. Sőt, nemcsak érdeklődés, de majdhogynem tolongás előzte meg a jelentkezést.

Rég nem látott társakkal

A városban összesen 62 napközis, egész napos tábor várja a gyerekeket mindenféle érdekes, tartalmas időtöltéssel a nyáron. Sportos, kézműves, mesés, hagyományőrző tematikus tartalmakkal a neves szakemberek és a város pedagógusai minden erőfeszítésükkel azon dolgoznak, hogy a gyerekek hasznosan töltsék el a vakációt.

Az első hét szokásosan nagy lelkesedéssel indult a város különböző pontjain és az iskolákban. Az Aranyszalma Alkotóház a Mesevár-táborosokat várta, ahol élőszavas mesemondás, fajátékok, tánc, báb és mindenféle kézműves mesterségek megismerése szerepelt a színes programok között. A gyerekek azon kívül, hogy nagyon örültek a hónapok óta nem látott társaiknak és tanítóiknak, a nap 9 órájában játszanak, báboznak, szőnek, fonnak, nemezelnek, s egy teljes nap kirándulnak is. Mindezeken a táborokon kívül még más helyszíneken is tartanak tematikus táborokat a gyerekeknek a nyár folyamán. Ezekre szintén előzetesen jelentkezhettek a résztvevők: így lovas, focis és evezős táborokban is hasznosan eltölthetik a gyerekek a vakáció napjait.

Fekete Andrea

Borítókép: Dobosné Hajdú Anikó fajátékokkal várta a Mesevár-táborosokat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában