Szpari – Hornyák Marcell duplája döntött

Hornyák Marcell (kékben)volt a meccs hőse
Hornyák Marcell (kékben)volt a meccs hőse - © Fotók: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A csatár két találatig, Csilus Tamás két kapufáig jutott a Kazincbarcika ellen.

Egy szót sem szólhatott volna a kazincbarcikai csapat a szerdai, nyíregyházi NB II-es bajnokin, ha az első tíz percben kap egy-két gólt. A Szpari játékosai közül ugyanis ezidő alatt Pekár László, Szinanovics Szinan és Fodor Ferenc is nagy helyzetet hagyott ki, Hornyák Marcell elöl pedig az utolsó pillanatban mentettek.

A folytatásra felbátorodott a Barcika, különösen a nyíregyházi nevelésű Kristófi Sándor élt a jobb oldalon, voltak is helyzetei a vendégeknek. A szünet után nem sokkal szép gólt lőtt Hornyák Marcell, aki megint bizonyította, hogy nagyon érzi a kaput.

Már nem volt újrakezdés

Aztán Csilus Tamás találta el akkora erővel a lécet a tizenhatos sarkától, hogy az majdnem kettétört. A hosszabbításban is lőtt még egy kapufát, lényegesen nagyobb helyzetből.

Még emiatt rázta valaki mérgében a kispadot a Szpari-stábból, amikor Hornyák újabb találatával eldöntötte a meccset – már újrakezdésre sem volt idő.

KM

Nyíregyháza Spartacus–Kazincbarcikai SC 2–0 (0–0)

Városi Stadion, 990 néző, v.: Nagy N. (Medovarszki J., Horváth R.).

Spartacus: Jova – Szokol, Fodor F., Rubus, Forró – Ötvös – Szinanovics (Szabó B., 77.), Csilus T., Pekár (Holdampf, 85.), Papp M. (Rezes, 50.) – Hornyák. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

Kazincbarcika: Somodi – Tóth Sz., Heil, Belényesi Cs., Süttő – Palmes (Kovács O., 77.), Mikló – Kristófi, Engel, Kanalos (Boros G., 79.) – Bene A. Vezetőedző: Koleszár György.

Gól: Hornyák (1–0) a 60., Hornyák (2–0) a 93. percben

60. perc: Forró baloldali beadása után Hornyák úgy vette el a labdát, hogy kicsit elpattant tőle, de visszalépve, fordulásból, 12 méterről ballal a kapu jobb oldalába lőtte, Somodi csak beleütni tudott, 1–0.

93. perc: Szabó Bence gurított jobbról középre, Hornyák pedig 5 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 2–0.

Lucsánszky Tamás: – Kicsit tartottam a mérkőzéstől, de mindkét félidőben az ellenfelünk fölé nőttünk, és ha a helyzeteknél jobban koncentrálunk, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

Koleszár György: – Legutóbb nem játszottunk ilyen jól, mégis három pontot kaptunk, most meg egy felet sem. Lehet, hogy hazabeszélek, de a döntetlen reálisabb lett volna.Sporthírek