Szpari – A váratlan bombagól

Szpari – A váratlan bombagól
© Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – Jól kezdett a Szpari Békéscsabán, ám szünet után a hazaiak javára dőlt el a meccs.


Ez a bajnokság már ilyen: egy sikerrel helyeket lehet előrelépni a tabellán, egy vereséggel meg visszább csúszni. A Nyíregyháza Spartacus szeretett volna dobogóra kapaszkodni a bajnokság végén, ám az első két hely már régen elkelt. A harmadikért volt még esély, hiszen vasárnap a rivális Békéscsaba otthonában játszottak a nyíregyháziak. Vendégsiker esetén helyet cserélt volna a két csapat, ám a hazaiak nyertek és nagy lépést tettek a bronzért.

– Tudtuk, hogy a csabai remekül felkészített együttes, Boér Gábor jól összerakta őket és jó futballistáik vannak – kezdte visszapillantását a bajnokira Bozsik József, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

Egyszerűen elsült a lába

– A mérkőzést úgy indítottuk, ahogyan azt terveztük. Stabilak voltunk, ültek az elképzeléseink. Ugyan labdabirtoklási fölényük volt, ám tudatosan adtuk át nekik a területet. Az volt a célunk, hogy a középpályán labdaszerzésekkel okozzunk nekik gondot. Ez így is történt. A pontrúgásokkal is készültünk, egy ilyen után jutottunk előnyhöz. És jött az, amire nem lehet felkészülni, Király Patrik vagy harminc méterről egy hatalmas gólt lőtt a semmiből. Nem egy begyakorolt figura vagy különleges akció végén, egyszerűen elsült a bal lába. Pedig egyre jobban néztünk ki, voltak helyzeteink, a kapus Ribánszkinak több bravúrja volt.

Nem jöttek be a cserék

– A szünet után úgy mentünk ki, hogy a hetvenedik percig kiélezett lesz a küzdelem, utána viszont kockáztatnunk kell. Ráfrissítettem a csapatra, sajnos úgy sült el, hogy előre játékban nem igazán profitáltunk a cserékkel. Viszont rizikót vállaltunk, a hazaiaknak több területük maradt a kontrákra és meg tudták szerezni a második majd a harmadik gólt is. A nagyobb helyzetek alapján hetven percig bárhogyan alakulhatott volna a mérkőzés, utána nagy adok-kapok volt. Egyébként igazi, eléggé jó hangulatú rangadót játszottunk kemény párharcokkal – így Bozsik József.

Sajnos, Holdampf Gergő ismét megsérült, így a Szpari vasárnapi, utolsó hazai meccsén a váciak ellen aligha léphet majd pályára.

MLTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek