Szorosabb kapcsolat Kína és Debrecen között

Akt.:
Debrecen – A gazdasági együttműködés lehetőségeiről tárgyalt Papp László alpolgármester és Zsu Li, a Kínai Kommunista Párt Nemzetközi Osztályának Közép- és Kelet-Európáért felelős helyettes vezetője (miniszterhelyettese) szombaton Debrecenben.

Mint azt Papp László kifejtette: Orbán Viktor miniszterelnök, a kelet-ázsiai országba látogatása során egy új, úgynevezett Selyemút Gazdasági Koncepció kialakításáról folytatott eszmecserét a Kínai Népköztársaság miniszterelnökével. Az alpolgármester úgy véli Zsu Li és delegációjának debreceni látogatása lehetőséget ad arra, hogy a Selyemút Gazdasági Koncepcióba a cívisváros is bekapcsolódjon.

– Kína és Debrecen között együttműködés alakulhat ki a mezőgazdasági– és élelmiszer ipar, a turizmus és a technológiai iparágak területén. Érdekeltek vagyunk abban, hogy a világgazdaságban betöltött szerepe okán, Kínával nagyon jó gazdasági kapcsolatra törekedjünk. Bízunk benne, hogy a jövőben a kínai befektetők Debrecenbe, illetve a helyi vállalatok Kínában, jelentős gazdasági eredményeket tudnak elérni. A kínai miniszterhelyettes biztosított minket arról, hogy Magyarország és Debrecen a Selyemút Koncepcióban megtalálja számításait – hangsúlyozta Papp László. A tárgyalásról bővebben a hétfői Naplóban olvashatnak.

HBN


Debrecen bővíti az együttműködést Kínával
05.07.2014 | Debrecen, 2014. július 5., szombat (MTI) – Debrecen a gazdaság területén is bővíti együttműködését a következő években Kínával – közölte a város vállalkozói vagyonért és városstratégiáért felelős alpolgármestere szombaton sajtótájékoztatón.