Videó: Szörnyű salakmotoros baleset – Vélhetően lebénult Darcy Ward

Akt.:
Videó: Szörnyű salakmotoros baleset – Vélhetően lebénult Darcy Ward
© Forrás: Youtube
A legutolsó információk szerint elszakadt a gerincvelője az ausztrál Darcy Wardnak, miután bukott a vasárnap esti lengyel extraligás viadalon.

A Falubaz Zielona Góra motorosa a Grudziadz elleni meccs utolsó futamában belerohant Artyom Laguta motorjának hátsó kerekébe, majd átesett azon, s háttal a palánknak csapódott. Az ütközés pillanatában a 23 esztendős ausztrál a nyakát, a gerincét, a lábát és a csuklóját ütötte meg.

A lengyel sportowefakty hírportál beszámolója szerint a kórházi tomográfiás vizsgálat során kiderült, Wardnak elszakadt a gerincvelője, ami lényegében azonnal bénulást jelent, s a tudomány jelenlegi állása szerint gyógyíthatatlan állapot.

Darcy Ward | Fotó: Magánarchívum Darcy Ward | Fotó: Magánarchívum ©

A kétszeres junior világbajnokot vasárnap éjszaka megműtötték, de azóta frissebb információ nem látott napvilágot.

Amint a hír napvilágot látott, természetesen egymást érik a Wardnak címzett jókívánságok, a versenyzőtársak és a szurkolók együtt szorítanak, imádkoznak a nagyszerű versenyzőért.

Két hónapja tért vissza

Darcy Ward napjaink salakmotorozásának fenegyereke. A mindössze 23 esztendős ausztrált a legnagyobb tehetségek között tartották számon, amit bizonyított is, hiszen kétszer hódította el a junior világbajnoki címet. A legjobbak között, a Grand Prixban is letette a névjegyét, 2013-ban megnyerte a Dán Nagydíjat. Az elmúlt évben holtvágányra került a karrierje, amikor a GP Lett Nagydíja előtt megbukott az alkoholteszten, s tíz hónapos eltiltást kapott. Ward szűk két hónapja térhetett vissza a speedway vérkeringésébe, a lengyel és az angol ligában bizonyította, a legjobbak között a helye. Viszont jött a vasárnap esti mérkőzés, ami vélhetően pályafutása utolsó versenye volt…

Mindenki kockáztat

A hír kapcsán megkerestük Tabaka Józsefet, aki a brit Elit Ligában motorozott Darcy Ward ellen. – A Wolverhampton Wolves csapatába kaptam meghívást, s a Poole Pirates otthonában szerepeltünk. Tai Woffinden volt a csapattársam, s a pályabejárás során beszélgettünk Warddal. Egy teljesen normális, hétköznapi srácot ismertem meg a személyében, aki egyáltalán nem volt elszállva magától. Rendkívül szimpatikus volt, egy nagy gyerek benyomását keltette – idézte fel a találkozásukat a debreceni vaspapucsos, akit nagyon lesújtott a tragikus hír. – Ward egy istenadta tehetség, szerintem nagyon keveseknek van olyan érzéke a motorozáshoz, mint neki. Mindent tud a speedwayről, mégis elég volt egy apró hiba, ami végzetessé vált. Nagyon rossz hírek érkeznek Darcyról, de bízom a csodában!

Ilyenkor felmerül a kérdés, egy-egy szörnyű baleset mennyire gondolkoztatja el a versenyzőket a folytatásról? – Versenyzőként azt nehéz feldolgozni, hogy az ilyen tragédia benne van a sportágunkban. Egy pillanatra elgondolkozunk, de aztán csinálunk mindent ugyanúgy tovább. Ez az eset is bizonyítja, senki sem kivétel, a gyengébb képességű és a vérprofi motorost is érheti balszerencse – zárta mondandóját Tabaka József.


Videó Darcy Ward bukásáról:Sporthírek


hirdetés