Helyi közélet

2013.03.01. 15:27

A fenntartható foglalkoztatás a cél

Budapest - Ismertették a kampány során elkészített útmutatókat, szakmai anyagokat, valamint a gyakorlatokat.

Budapest - Ismertették a kampány során elkészített útmutatókat, szakmai anyagokat, valamint a gyakorlatokat.A Munkahelyi Egészségfejlesztés Európai Hálózata (ENWHP) európai szintű kampányt indított, hogy felhívja a figyelmet a krónikus beteg munkavállalók továbbfoglalkoztatására, munkahelyi egészségfejlesztésére, és ha esetleg betegségük miatt hosszabb-rövidebb időre kiestek a munkából, akkor a munkába történő visszaintegrálásuk fontosságára – adta hírül az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (ÁNTSZ).

Kidolgozták a részleteket

A hálózat magyarországi tagszervezete, az Országos Egészségfejlesztési Intézet „Munka: Mindenkire Hangolva” címmel szervezi meg a hazai kampányt. A kampány során a szervezők a www.oefi.hu/mindenkirehangolva honlapról letölthető útmutató formájában célzott információt nyújtanak a munkaadóknak és munkavállalóknak a krónikus beteg munkavállalók fenntartható foglalkoztatásáról és egészségfejlesztésről. A kampány során az ENWHP nemzetközi, az OEFI hazai jó gyakorlatokat is gyűjt a témában.

Az OEFI által szervezett csütörtöki konferencián bemutatták a kampány során elkészített útmutatókat, szakmai anyagokat valamint a jó gyakorlatokat. A budapesti rendezvényen a munkáltatók, munkavállalói és szakmai szervezetek képviselői vettek részt – olvasható a közleményben.

HBN


Ki számít krónikus betegnek?

A krónikus betegség bármilyen hosszantartó fizikai, pszichikai vagy kognitív betegség, mely jelentősen befolyásolja a mindennapi életet. A krónikus betegségek nagyon sok betegségi területen megjelennek: magasvérnyomás-betegség, cukorbetegség, légúti-, daganatos-, mozgásszervi megbetegedések és számos mentális probléma is ide tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában