Helyi közélet

2014.04.22. 14:59

Critical Mass kerékpáros felvonulás Debrecenben

Debrecen - 2014. április 26-án, szombaton a Föld Napját követő első hétvégén ismét végiggurul a biciklis menet Debrecenen, hogy felhívja a figyelmet a tiszta levegő, a Föld természeti környezetének megóvására.

Debrecen - 2014. április 26-án, szombaton a Föld Napját követő első hétvégén ismét végiggurul a biciklis menet Debrecenen, hogy felhívja a figyelmet a tiszta levegő, a Föld természeti környezetének megóvására.

Fő célunk változatlan: alternatívát akarunk felmutatni minden gépi meghajtású járművel közlekedő ember számára. Szeretnénk megmutatni, hogy a kerékpár nem játékszer, sporteszköz vagy „traktor”, hanem egy környezetkímélő, egészséget megőrző, hatékony közlekedési eszköz, melyet egyre többen választanak a mindennapi közlekedéshez városunkban is. Éppen ezért továbbra is kiemelt figyelmet érdemel a városi fejlesztések során.

A kerékpáros felvonulás időpontja:

  • 2014. 04. 26. (szombat) – 15:00-16:00 között
  • A demonstráció tervezett programja:

  • 14:30 – Gyülekező a debreceni Nagyerdőn az Ady Endre úton, a készülő Stadion / Állatkert mentén
  • 14:45 – Információk bringásoknak és biztonsági tájékoztató
  • 15:00 – Indulás; Csatlakozni, kiállni az útvonal mentén bárhol lehet (lásd útvonalunkat fentebb)
  • 16:00 – Érkezés a Kossuth-térre, bringaemelés
  • Útvonal:

    Nagyerdő, Ady Endre út – Nagyerdei körút (Egyetem felé) – Egyetem tér – Egyetem sugárút – Füredi út – Böszörményi út – Pesti utca – Hatvan utca – Tisza István körút – Széchenyi utca – Kossuth-tér

    Kapcsolódó rendezvény egész nap a debreceni Ifjúsági Házban – ReKontra Kerékpáros nap:

    Bringás vásár és bolhapiac, ügyességi pálya, bikepolo bemutató, Magyar Kerékpárosklub sátor (KRESZ-totó, apró ajándékok, bringás infók, kirándulási ötletek), bringa biztonsági átvizsgálás, fotóparaván, bringás divatbemutató, koncert.

    További információ a felvonulásról, illetve a 2014-es debreceni Critical Mass plakátja elérhető az alábbi linken:

    - Magyar Kerékpárosklub - Debreceni Területi Szervezet -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában