Szörföst és fürdőzőt mentettek ki a Velencei-tóból

Székesfehérvár, 2012. július 4., szerda (MTI) – Egy bajba jutott szörföst és egy kimerült fürdőzőt mentettek ki a Velencei-tóból kedden a vízi rendőrök – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

 

Németh-Kész Mónika tájékoztatása szerint előbb egy 17 éves lányt mentettek ki a vízből a gárdonyi rendőrkapitányság vízi rendőrei. A Tini stranddal szembeni vízterületen vették észre a szörfdeszkán ülő lányt. Kiderült, hogy a sporteszköz rúdja a bal halántékán megütötte a lányt, aki a fejsérülése miatt nem tudott kijutni a partra. A rendőrök a szörffel együtt partra szállították, majd a mentők beszállították Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórházba.

Később egy 33 éves férfi kért segítséget a járőröktől. A tó Nagy-tisztás nevű területén találtak rá a teljesen kimerült emberre. Mint kiderült, elfújta a szél a gumimatracát, azt próbálta utolérni, de a nagy hullámoktól és az úszástól elfáradt. A rendőrök partra vitték, később a gumimatracot is megtalálták és visszaadták a férfinak.

 

 

bszt \ bám \ gry

 

MTI

Címkék: