Szópárbaj a fizetőparkoló ügyében

Szópárbaj a fizetőparkoló ügyében
A Tizeshonvéd köz lakói által az ÉM-ben szóvá tett, fizetőparkolóvá minősítés ügyében lakossági fórumot tartottak kedd este Miskolcon.

Tokár Balázs, városi önkormányzati képviselő találkozott azokkal, akik nem értenek egyet azzal, hogy lakásuk előtt az önkormányzat decemberi döntése után parkolóórákat helyeztek ki. A heves vitáktól sem mentes fórumra eljött Stefán Csaba, a Régió Park Kft. ügyvezető igazgatója is.

Záporoztak a kérdések, érvek és ellenérvek. Stefán Csaba a forgalomszabályozás eszközének minősítette ennek a parkolónak fizetőssé tételét, s azt mondta, hogy ennek alkalmazása éppen az itt lakók érdekében történik. Évi 3000 forintért az ott lakók parkolóbérlethez juthatnak.

A lakók azonban elutasítják a megkérdezésük nélkül hozott döntést, néhányan nem magát az összeget kifogásolták, hanem az elvvel nem értenek egyet.

Mások azt kérdőjelezték meg, hogy ha megvennék a bérletek, garantálja-e bárki is nekik, hogy otthonuk előtt megállhatnak. Stefán Csaba állta a kritikai megjegyzéseket, s egyfajta vízióiként „felfestette”, akár 10-15 éven belül a fizető parkoló zóna Diósgyőrig is terjeszkedhet.

Azt is elmondta, hogy ők egy önkormányzati rendelet végrehajtói, ezen utcában pedig addig amíg a város hivatalos honlapján meg nem jelenik, hogy ez az utca is fizetőparkoló, nem büntetnek. Tokár Balázs képviselő bejelentette, hogy egyéni indítvánnyal fordul a testületi ülésen a városi honatyák felé február 2-án. Reményét fejezte ki, hogy a városatyák visszavonják a Tizeshonvéd köz parkolójának fizetőssé való nyilvánítását.

PT