Helyi közélet

2014.11.17. 12:21

Bűnmegelőzési előadás a szakiskolában

Debrecen - A kortársak szerepére hívta fel a bűnmegelőzési osztályvezető-helyettes előadásában a 9. évfolyamos diákok figyelmét.

Debrecen - A kortársak szerepére hívta fel a bűnmegelőzési osztályvezető-helyettes előadásában a 9. évfolyamos diákok figyelmét.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának osztályvezető-helyettese a debreceni Diószegi Sámuel Baptista Szakképző- és Szakiskolában 2014. november 14-én bűnmegelőzési előadást tartott a 9. évfolyamosoknak.

Bak István r. alezredes a hallgatókkal ismertette az ifjúkori bűnözés jellemzőit, az általuk és sérelmükre elkövetett leggyakoribb bűncselekményeket. Az interaktív előadás során az alezredes kitért a kortársak szerepére is. A rendőr előadásában kiemelte, hogy a tapasztalatok alapján a fiatalkorúak jellemzően csoportosan követik el a bűncselekményeket, melyek során több jelenlévő bár tevőlegesen nem vesz részt a cselekményben, de jelenlétük és az, hogy társaikat nem akadályozzák meg a bűncselekmény elkövetésében már jogsértővé tehetik őket.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában