Szombaton jótékonysági bál a Kölcseyben

A tavalyi bálon
A tavalyi bálon - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Rotary Klub Debrecen ebben az évben is megrendezi 2016. március 5-én, a Kölcsey Központban a huszadik, jubileumi Rotary Jótékonysági Bált.

A klub báljának egyik célja, hogy az adományok hozzájáruljanak a Debrecen központjában felállítandó domborműhöz, mely lehetővé teszi, hogy látássérült embertársaink ezt kézzel tapogatva teljesebb képet kaphassanak a belvárosról – írják közleményükben a szervezők. A másik célja a „Gift of Life” program támogatása, melynek keretében szívbeteg gyermekek életmentő műtétjét finanszírozzuk, szó szerint életet ajándékozva.

A Debreceni Rotary Klub 1993 újjáalakulása óta közel 100 millió forint értékű adománnyal segítette a városban, a megyében élő rászorultakat, támogatásra érdemeseket. Buszok, fejlesztőeszközök sérült embertársaink könnyebb tanulásához, mozgásához, felszerelt iskolatermek, több mint 100 diák éves külföldi tanulmányútja és ugyanennyi külföldi középiskolásnak a magyar nyelv, a magyar kultúra megismertetése, évente több ezer fiatal figyelmének a sportra irányítása és a városban már 5 defibrillátor készülék elhelyezése oldódott meg a Rotary Maraton keretében.
hirdetés