Szombaton a Csapókertben a helye annak, aki szereti a néptáncot

Szombaton a Csapókertben a helye annak, aki szereti a néptáncot
© Fotó: DMK
Debrecen – „Gyertek lányok karikába” címmel idén harmadik alkalommal szervezi meg a Debreceni Művelődési Központ a Főnix Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttessel közösen az Országos Karikázó Fesztivált március 24-én, szombaton, 14 órától a DMK Csapókerti Közösségi Házában.

A rendezvény hiánypótló a néptánc színes palettáján. Az országos fesztiválok színes forgatagában csak egyetlen táncanyag maradt ki eddig, az, amelyen a női táncosok mutatkozhatnak be önállóan. Az első két fesztivál nagyon jó visszhangra talált a néptáncegyüttesek körében, nagy örömmel fogadták, buzdították a szervezőket a fesztivál és verseny rendszeres megrendezésére.

A III. Országos Karikázó Fesztivál kapcsolódik a Béres András-emlékév rendezvényeinek sorába. Az érdeklődők Horváth Péter „Érvidéki táncok Hajdúság – Bihar – Hortobágy peremterületén” előadását is meghallgathatják majd.

Délelőtt a kézműves foglalkozások keretében – kapcsolódva a húsvéti rendezvényekhez-, a tojásfestés-tojásírás technikáját ismerhetik meg az érdeklődők. Ugyancsak délelőtt zajlik a népdaléneklési verseny is.

Délután 14 órától a fesztivál megnyitója után, a magyar táncdialektusok karikázóiból, lánytáncaiból láthat a közönség bemutatót, versenyt, a 3 tagú szakmai zsűri előtt.

– Debreceni Művelődési Központ –