Helyi közélet

2014.04.09. 10:55

Télen sátorral működhetne

Püspökladány - Több utcaszakasz burkolatfelújítási feltételeiről is döntött a püspökladányi képviselő-testület.

Püspökladány - Több utcaszakasz burkolatfelújítási feltételeiről is döntött a püspökladányi képviselő-testület.

Elfogadta a Püspökladányi Városi Temető 2013. évi üzemeltetéséről szóló beszámolót a ladányi képviselő-testület nemrég; eszerint az üzemeltetésből származó bevételek 4 millió forinttal múlták alul a kiadásokat, míg a szolgáltatásnyújtás során közel 10 millió forint plusz összeg keletkezett.

Újítanák a gyógyfürdőt

A Püspökladányi Városüzemeltető és Gyógyfürdő Kft. még mindig „nyögi” a 2012–es víziközmű törvény módosítását. A változás nyomán kikerült a víz- és csatornaszolgáltatás a városi cég tevékenységi körei közül. A jelentős árbevétel-kiesésen túl ez azt is jelentette, hogy év végén a fogyasztók felé el kellett számolni a víz mennyiségével, de december lévén a kiszámlázott tételeknek csak a töredéke folyt be a tárgyévben. A kft. a tevékenységét közel 16 millió forint kintlévőséggel nyitotta. Tavaly 46 millió forinttal növekedett az önkormányzati ingatlankezeléssel, gyepmesteri tevékenységgel, parkgondozási és parkápolási feladatok ellátásával, közérdekű foglalkoztatással, piacüzemeltetéssel is foglalkozó társaság – és ezáltal a város vagyona. Az ügyvezető igazgató, Varga Lajos beszámolójából az is kiderül, hogy a cég adózás előtti nyeresége meghaladta az 5 millió forintot.

A gyógyfürdőben az idei év egyik legfontosabb fejlesztési feladatának az épület teljes klimatizálását tekintik, de tervbe vették a wellness-szolgáltatások kibővítését is. A strandfürdőben az egyik legsürgősebb megoldandó probléma az úszómedence téli üzemeltetését biztosító uszodasátor beszerzése, ez azonban a szükséges gépészeti háttérrel együtt 40 millió forintba kerül.

HBN

A teljes cikk a Napló szerdai számában, vagy a naplo.hu-n olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában