Szombat, Szombathely: Sopronban a Debrecen

Mészáros Karolék győzni mennek Szombathelyre
Mészáros Karolék győzni mennek Szombathelyre - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Mészáros Karolék elismerik a Haladást, de nem titkolják, győzni utaztak el a hétvégi bajnoki mérkőzésre.

A legutóbbi hétvégén idegenben játszott az OTP Bank Ligában a DVSC alakulata, mint olvasóink emlékezhetnek rá, az MTK otthonából 1–1-es döntetlennel távoztak Leonel Pontes tanítványai. A bajnokság szombaton rendezendő, 17. fordulójában ismét utaznak a piros-fehérek, ezúttal Sopronban csapnak össze 15 óra 30 perctől (élőben: www.haon.hu) a Szombathelyi Haladással. Azért a hűség városának Káposztás utcai stadionjában rendezik meg a meccset, mert a Haladás új arénája jelenleg épül, ezért a Mészöly Géza csapata albérletben játssza a hazai találkozóit.

Veszélyes pontrúgások

A vendéglátók állnak jobban a tabellán, hiszen hatodik helyzettek 22 ponttal, a Lokinak kettővel kevesebbje van, ennek köszönhetően a nyolcadik pozíciót foglalja el. A Vas megyeiek jól kezdték a pontvadászatot, azonban mostanra megtorpanni látszanak, az utóbbi három meccsükből kettőt elveszítettek, egyet pedig döntetlenre hoztak ki. Legutóbb éppen a Nagyerdei Stadionban kaptak ki az ugyancsak albérletbe kényszerülő Diósgyőri VTK-tól 2–1-re.

– Nem hiszem, hogy bármilyen előnyünk is származna abból, hogy a Haladás nem a saját pályáján fogad bennünket, hiszen már több mérkőzést lejátszottak a soproni stadionban, hozzászokhattak az ottani körülményekhez – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak a már péntek délben útrakelő debreceniek középpályása, Mészáros Karol. – De a mi szempontunkból ez nem is fontos, ugyanis nekünk az a célunk, hogy három ponttal térjünk haza. Természetesen már kielemeztük a vendéglátók játékát, ismerjük az erényeiket, a masszív védekezés jellemző rájuk és nagyon veszélyesek a pontrúgásaik. Elég kevés gólt kaptak eddig, szóval nem lesz könnyű dolgunk. Abban bízom, hogy a legutóbbi két mérkőzésünkön mutatott jó játékunk most már gólokban is jelentkezik – szögezte le a galántai születésű 23 éves labdarúgó.

Mészáros az utóbbi időben egyre több lehetőséget kap a szakmai stábtól, ami boldogsággal tölti el.
– Örülök minden játékpercnek, azon vagyok, hogy minél többször lehetőséget kapjak és segíteni tudjam a Lokit. Ha Haladás ellen pályára küld a szakvezetés, mindent megteszek a társaimmal együtt, hogy miénk legyen a három pont és feljebb lépjünk a tabellán.

HBNSporthírek


hirdetés