Szolgáltatóközpontok együtt a jövőért

Szolgáltatóközpontok együtt a jövőért
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Komoly lehetőségeket kínál a szektor a munkavállalók számára.

Évforduló megünneplésére gyűltek össze szerdán a Debrecen Business Service Centers (Üzleti Szolgáltatóközpontok) Kerekasztalt alkotó cégek: a társulás tavaly januárban azzal a céllal jött létre, hogy a városban jelen lévő cégek közösen növeljék az üzleti szolgáltatóközpontok ismertségét a régióban.

Fotó: Molnár Péter

Megállják a helyüket

A jelenleg hét céget tömörítő kerekasztal tervei közé tartozik, hogy szakmailag szorosabban együttműködjön a város középfokú és felsőfokú oktatási intézményeivel, hogy a szektor által igényelt tudáselemek, készségek, kompetenciák beépüljenek az oktatásba. Mindezzel lehetővé válik egy olyan tanulmányi útvonal kirajzolása, amely segítségével az erre a pályára vágyó diákok az üzleti szolgáltató szektorban később sikerrel megállják a helyüket.

Új központ

Szándékaikat a cégek ünnepélyes megnyitó után együttműködési megállapodás aláírásával erősítették meg. Papp László debreceni polgármester köszöntőbeszédében hangsúlyozta, a város számára fontos a szolgáltatói szektor.

Fotó: Molnár Péter

– Egyre több írás számol be arról, hogy komoly átrendeződés történik az ország belső viszonyrendszerében a települések jelentőségét illetően. Debrecent mára külön kategóriaként jellemzik a gazdasági elemzők, hiszen az elmúlt évek gazdaságfejlesztési folyamatai lehetőséget adnak arra, hogy a cívisvárost az ország egyik új centrumaként emlegessük. Ebben a folyamatban eddig leginkább az autóipar vitte a zászlót, az önkormányzat felelőssége, hogy ne váljon egysíkúvá a város gazdasága, éppen ezért nagyon fontos a szolgáltató szektor fejlődése és erősödése – hangsúlyozta Papp László.

MSZ