Szokott gombát fogyasztani?

Szokott gombát fogyasztani?
© Fotó: Pixabay
Debrecen – Ha magunk szedjük, felhasználás előtt mindenképp mutassuk meg egy vizsgálónak!

Nagyon szeretem a gombát, ezért elég sűrűn is fogyasztom. Többféle ételt is elkészítek belőle, többek között leveseket és köreteket. Többnyire piacon és boltokban szoktam megvásárolni.

mezo-patrik-fotok-molnar-peter-1_Mező Patrik, tanuló

Vegetáriánus vagyok, ezért nekem alapvető, hogy egyek gombát. A sok zöldség számomra fontos, hogy a fehérjét pótoljam. Általában piacon szoktam vásárolni, mert ott frissebbek az áruk.

pallai-zita-1_Pallai Zita, tanuló

Szoktam gombát fogyasztani, leginkább piacon, kisebb boltokban szerzem be. Sokféle ételt készítek belőle, leveseket, tésztákhoz is használom, de a húsokba tölteléknek is nagyon finom.

verhoczki-zsanett-1_Verhóczki Zsanett, egyetemi hallgató

Nyersen nem eszem meg a gombát, de pörköltként nagyon szeretem, igazán ízletes étel. Legtöbbször nagyobb áruházakban szerzem be, de a piacon is szívesen nézelődöm a frissebb áruk miatt.

harangi-istvan-mark-1_Harangi István Márk, operátor

HBN | Fotó: Molnár Péter


Szűcs Attila gombavizsgáló, vargányával
Debrecen - A hetek óta tartó szárazság miatt csaknem 20 százalékkal emelkedett a gomba ára. Szinte teljesen eltűntek a gombaárusok a debreceni Nagypiacról mostanában. Amikor ott jártunk – az egyik hétköznap dél­előtt –, mindössze két standon kínálták ezt a finom élelmiszert. Egyikük, Terdik...