tiszta tenisz

2019.08.01. 15:00

Visszatérésre buzdítják Fucsovicsot és Babost

A tokiói olimpia jegyében arra kéri a Tiszta Tenisz nevű csoport Fucsovics Mártont és Babos Tímeát, hogy térjenek vissza a Davis Kupa-, illetve Fed Kupa-válogatottba.

24 July 2019, Hamburg: Tennis, ATP-Tour, Hamburg European Open, singles, men, round of 16 in the stadium at Rothenbaum: Thiem (Austria) - Fucsovics (Hungary). Marton Fucsovics in action. Photo: Daniel Bockwoldt/dpa

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Daniel Bockwoldt

A többek között Kapros Anikó, Szávay Ágnes, Temesvári Andrea és Sávolt Attila nevével fémjelzett csoport – amely saját jellemzése szerint a szövetség törvénytelen, erkölcstelen működésével szemben szeretne tenni – csütörtöki közleményében azt kéri a két éljátékostól:

„minden jogos ellenérzést félretéve, kizárólag a magyar színekért, a szurkolókért és egy sikeres olimpiai szereplés reményében csatlakozzatok a Fed Kupa és Davis Kupa küzdelmekre a csapattársakhoz!”

A magyar szövetséggel fennálló vitája miatt a világranglistán jelenleg legelőkelőbben jegyzett két magyar játékos múlt szeptemberben jelentette be: nem kívánnak együttműködni a Magyar Tenisz Szövetséggel (MTSZ),

mindaddig nem adják a nevüket egyetlen MTSZ-hez köthető eseményhez, versenyhez, amíg a szövetség működésében nem lesznek jelentős változások, a vezetőség nem változtat a játékosokhoz való viszonyán és jelenlegi szakmai koncepcióján.

Azóta sem Fucsovics, sem Babos nem lépett pályára a magyar válogatottban, noha – épp a tokiói olimpia jegyében – az Australian Openen és a Roland Garroson vegyes párosban együtt szerepeltek.

A tokiói kvalifikációhoz a megfelelő világranglistás helyezés mellett az szükséges, hogy a játékosok 2016 és 2020 között legalább három alkalommal pályára lépjenek a Davis- vagy Fed Kupában úgy, hogy ebből egyszer 2019-ben vagy 2020-ban szerepelnek hazájuk válogatottjában.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!