Szoftverfejlesztő óriás bővít a cívisvárosban

Akt.:
Budapest, 2016. július 11. Papp László, Debrecen polgármestere, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Vinkó Bence, az EPAM Systems Kft. ügyvezető igazgatója (b-j) a kormány és az amerikai szoftverfejlesztő cég közötti stratégiai megállapodás aláírásán a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2016. július 11-én. A cég 3,6 milliárd forintos beruházással Debrecenben és Szegeden bővíti a jelenlegi kapacitásait és dolgozóinak létszámát.
Budapest, 2016. július 11. Papp László, Debrecen polgármestere, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Vinkó Bence, az EPAM Systems Kft. ügyvezető igazgatója (b-j) a kormány és az amerikai szoftverfejlesztő cég közötti stratégiai megállapodás aláírásán a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2016. július 11-én. A cég 3,6 milliárd forintos beruházással Debrecenben és Szegeden bővíti a jelenlegi kapacitásait és dolgozóinak létszámát. - © MTI Fotó: Bruzák Noémi
Budapest – Az amerikai EPAM háromszorosára növeli debreceni dolgozóinak létszámát 2018 végéig.

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány az egyik legnagyobb magyarországi szoftverfejlesztő céggel, az EPAM Systems Kft.-vel hétfőn, a megállapodás értelmében az amerikai központú és tulajdonú szoftverfejlesztő világcég jelenlegi 1500 dolgozója mellé további 365 embert vesz fel Debrecenben és Szegeden (nálunk a jelenlegi 90 fős keretet több mint háromszorosára bővítik). Az eseményen Papp László, Debrecen polgármestere kiemelte: az EPAM kiemelten fontos partnere az önkormányzatnak, ezt ősszel a megyeszékhelyen is stratégiai megállapodással mélyítik.

2016 elejétől a hazai Richter, a német FAG és az amerikai Flowserve, illetve NI több mint 50 milliárd forint értékű beruházást jelentett be Debrecenben, ezret meghaladó munkahelyteremtéssel.

HBN
hirdetés