szon-sportoldal

2007.12.25. 08:30

Vízzel főznek – erőt merítenek

<p>Mátészalka - A megyei együttesek közül a mátészalkaiak voltak a legtovább veretlenek az NB III-ban. <A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/vizzel-foznek--erot-meritenek/cn/szon-news-km_01-20071223-060003"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/SysRes/Sites/SZON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>Tabella. Az NB III. állása .</B></A> [.pdf - 45KB]</p>

Lám, olykor a 16 csapatos mezőny 14. helyezettje is elmondhatja magáról, hogy erőn felül teljesített! A labdarúgó NB III. Tisza-csoportjában szereplő Mátészalka a tizenöt meccsből tizet elvesztett, a jelek szerint mégsem szomorkás a szatmáriak hangulata.

– Ismerve a többi együttes lehetőségeit, nyugodtan ki merem jelenteni, hogy a mi költségvetésünk a legkisebb, és az átlagéletkor tekintetében is a legfiatalabbak közé tartozunk. Mindössze három 21 évnél idősebb játékosunk van, így játszottuk végig az őszi szezont – taglalta Tóth Zoltán, az MMTK edzője.

– A bajnokság kezdete előtt a román légiósok érkezésével mentőövet kaptunk. Aligha hitte bárki is, hogy a megyei együttesek közül mi leszünk a legtovább veretlenek, amit a sok döntetlennek köszönhetünk. Nagy teher hárult a tizenévesekre, akik igyekeztek élni a lehetőséggel. Ki-ki másként reagált az esélyre, az értékelésem szerint Mastan volt a legjobb, Patály a második, Mos pedig a harmadik a rangsorban.

Sérülések és eltiltások is sújtották az együttest, és be kell vallani, hogy a végére elfáradt a keret. Egy-két ponttal talán szerezhettünk volna többet, de ettől a csapattól nem lehetett lényegesen többet várni. Így is megteremtettük a sanszot a folytatáshoz, ha lesz egyáltalán...
Nincs tartozás

– Nem vagyok borúlátó, csak azt látom, hogy még nem tisztult le semmit a tavaszt illetően. Tartozások nincsenek, „csupán” a közeljövő érdekében kellene az anyagi alapokat lerakni. A sportbálon jól érezte magát a csapat, remélem, lesz lehetőségünk táncba vinni a labdát jövőre – zárta mondandóját Tóth Zoltán.

 

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!