Szociális szervezetek mutatkoztak be az Ifiházban

Szociális szervezetek mutatkoztak be az Ifiházban
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Börzén ismerhették meg egymást és szerezhettek tapasztalatot az intézmények.

Szenvedélybetegekkel, idősekkel, fogyatékos emberekkel és álláskeresőkkel foglalkozó szervezetek állították ki standjaikat kedden az Ifjúsági Házban, ahol az intézmények és azok szolgáltatásai mutatkoztak be.

– Az „Esély-Háló” program célja a hátrányos helyzetben élők esélyegyenlőségének előmozdítása. A Héra Egyesület szervezte szociális börzén húsz szervezet van jelen, hogy egymásnak segítséget nyújtsanak, ötletet merítsenek és tapasztalatot szerezzenek. Párhuzamosan megtekinthető a „Kincsestár” kiállítás is, ahol pedig az ellátottak kézügyességéből fakadó alkotásokat csodálhatjuk meg – mondta dr. Bene Edit, a polgármesteri hivatal humán főosztályának vezetője a megnyitón.

A szervezetek ellátottjai különböző színpadi produkcióval is készültek: citerás, táncos, énekes és egyéb műsorokkal gazdagították a rendezvényt. Az áprilistól novemberig tartó projekt Hajdúsámsonnal együttműködve valósul meg, amelyben a szociális és egészségügyi szolgáltatásokat járási szinten minél szélesebb körben ismertetik meg.

HBN–VK