Szoboszlót is eléri a Tour de Hongrie

Lóki Bence, a Kőbánya Cycling Team tagja
Lóki Bence, a Kőbánya Cycling Team tagja - © MTI Fotó: Varga György
Hajdúszoboszló – A 3. szakaszt pénteken teszik meg a kerékpárosok, Cegléd és Hajdúszoboszló között.

Elrajtolt végre a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny mezőny, szerdán került sor az első szakaszra, melyet Manuel Belletti nyert meg.

Belletti volt az első

A Balatonalmádiból 22 fokban elrajtoló 129 fős mezőnyre öt hegyi és három sprint részhajrá várt a Keszthelyig vezető 154 kilométeres távon. Az út mentén számos néző láthatta, ahogy hosszú ideig volt szökésben két versenyző, egy spanyol és a Pannon Cycling Team bringása, Szatmáry András, ám végül a Keszthely környéki 23 kilométeres körpálya második szakaszában utolérték őket. A harmadik, utolsó körben a boly nagy része egyben maradt a Rezibe vezető emelkedőn is, így mezőnyhajrá döntött. Ebben az Androni olasz versenyzője nyert honfitársa, Matteo Moschetti és a lengyel Kamil Malecki előtt. Belletti sikerével átvette a sárga trikót a prológon győztes svájci Patrick Schellingtől.

„Ezen a nagyon nehéz szakaszon rendkívül jól dolgozott a csapatom, ezt ki kell emelnem – nyilatkozta a boldog szakaszgyőztes, Manuel Belletti. – A befutó nagyon trükkös volt, addigra egyedül maradtam elöl, úgyhogy már csak magamra számíthattam, nagyon örülök, hogy végül sikerült nyernem!”

Csütörtökön a Velence és Székesfehérvár közötti 190 kilométer megtétele várt a mezőnyre, amely tíz megyét érintve összesen 865 kilométert teljesít a vasárnapi kazincbarcikai befutóig.

Ezt a szakaszt Matteo ­Moschetti nyerte, és Manuel Belletti megtartotta első helyét az összetettben.

A velencei rajtra 27 fokos, derűs időben került sor, a Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során három gyorsasági és két hegyi részhajrá várt a 126 fős mezőnyre.

Végül mezőnyhajrá döntött a szakaszelsőségről, amelyben három olasz zárt az élen: a zöld trikós Matteo ­Moschetti honfitársait, Attilio Vivianit és Manuel Bellettit előzte meg. Utóbbi harmadik helyével megtartotta a sárga trikót.

A szakasz legjobb magyarja a huszadikként célba ért Karl Ádám lett.

Pénteken a Cegléd és Hajdúszoboszló közötti 206 kilométer teljesítése vár az eddigi legmagasabb besorolású magyar kerékpárverseny mezőnyére.

HBN


Székesfehérvár - Matteo Moschetti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, csütörtöki szakaszát, amelyen Manuel Belletti megtartotta első helyét az összetettben. A velencei rajtra 27 fokos, derűs időben került sor, a Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során három gyorsa...További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek