Szoboszlón is kaphatunk a rendőrök tanácsaiból

Akt.:
Szoboszlón is kaphatunk a rendőrök tanácsaiból
© Fotó: police.hu
Hajdúszoboszló – A rendőrség a lakosság vagyonbiztonságának fokozása érdekében országos kampánysorozatot indított „Házhoz megyünk!” címmel, amelynek következő állomása Hajdúszoboszlón volt.

A rendezvényt 2015. december 7-én dr. Gali Sándor r. ezredes, rendőrkapitány nyitotta meg, ezt követően dr. Juhász Zoltán r. alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető tájékoztatta az érdeklődőket a programról. A rendezvényen részt vett Francz Gabriella, az Aegon Biztosító Hajdúszoboszlói kirendeltség vezetője, Papp László, a Hajdú-Bihar Megyei Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara biztonságtechnikai alelnöke és Nemes Gyula a Hajdúszoboszlói Polgárőrség Elnöke.

A program elsődleges célja, hogy az állampolgárok szakemberektől kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsokat és közvetlen ajánlásokat. A rendőrök Hajdúszoboszló után Hajdúdorogon fognak információs pontokat felállítani. Egy-egy településen minden hónapban egy héten keresztül – munkanapokon – látják el tanácsokkal a szakemberek az érdeklődőket. Ezeken a helyszíneken előadások, filmek, tanácsadások segítik a tájékozódást, emellett a résztvevők megismerhetik a különféle vagyonvédelmi eszközöket, azok működését.

A rendezvénysorozatot 2016. május végén egy országos vagyonvédelmi vetélkedő zárja, amelyen a csapatok településenként vagy városrészenként, az alábbi összetételben vehetnek részt: 1 fő nagyszülő, 1 fő szülő, 1 fő általános iskola felső tagozatos gyermek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Az elmúlt 24 óra számokban

Az elmúlt 24 órában a hajdú-bihari rendőrök 5 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 2 súlyos, míg 3 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 7 személyt fogott el, akik közül 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 főt pedig az ellenük érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 12 személyt állítottak elő, köztük 5 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 13 esetben foganatosítottak.