Magyarország

2012.08.23. 15:28

MSZP: Orbán és Matolcsy kezdjen reális gazdaságpolitikába vagy távozzon!

Budapest, 2012. augusztus 23., csütörtök (MTI) - Az MSZP szerint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai világos képet adnak az orbáni gazdaságpolitika teljes kudarcáról, ezért arra szólítják fel a miniszterelnököt és a nemzetgazdasági minisztert, hogy kezdjenek reális, növekedésösztönző gazdaságpolitikába vagy távozzanak az ország vezetéséből.

Budapest, 2012. augusztus 23., csütörtök (MTI) - Az MSZP szerint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai világos képet adnak az orbáni gazdaságpolitika teljes kudarcáról, ezért arra szólítják fel a miniszterelnököt és a nemzetgazdasági minisztert, hogy kezdjenek reális, növekedésösztönző gazdaságpolitikába vagy távozzanak az ország vezetéséből.Józsa István, a szocialisták frakcióvezető-helyettese az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, "a kormányzati kommunikációs gépezet sem tudja elhazudni: rosszabbul élünk". Hivatkozott arra, hogy a KSH adatai szerint az első félévben a reálbérek közel négy százalékkal csökkentek, a nem teljesített devizahitelek állománya öt százalékkal növekedett, míg a szabad felhasználású, deviza alapú jelzáloghitelek esetében a teljes hitelállomány felénél vannak visszafizetési gondok.

A szocialista politikus szerint a reálbérek csökkenése azt jelenti, hogy a bérkompenzáció teljes kudarc, a kormányzat devizahiteleseket megsegítő intézkedései pedig csupán a jómódú adósoknak jöttek jól, a többség egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül.

Az MSZP azért arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt és Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert, hogy fejezzék be az "álságos sikerkommunikációt", nézzenek szembe a valósággal, hogy az ország gazdasága és az emberek életszínvonala a vezetésük alatt zuhanni kezdett, és kezdjenek valódi közgazdasági tényeken és reális számításokon nyugvó, növekedésösztönző gazdaságpolitikába vagy távozzanak az ország vezetéséből.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!