Szoborral is elismerték a debreceni kutató munkáját

Akt.:
Szoborral is elismerték a debreceni kutató munkáját
© Fotó: Matey István
Debrecen – Dr. Elischer Gyula a gyomornyálkahártya vizsgálatának kidolgozásával vált világhírűvé, valamint szerepe volt a röntgendiagnosztika fejlődésében.

Felavatták Dr. Elischer Gyula, a Radiológiai Klinika alapítója és az Orvostudományi Kar volt dékánjának emlékszobrát hétfőn. A Kövér József szobrászművész által készített alkotás a Radiológiai Klinikával szemközti szoborparkban kapott helyet. Dr. Batthány István, a Radiológiai Szakmai Kollégium elnöke ünnepi beszédében felidézte a klinika alapítójának munkásságát. – Dr. Elischer Gyula iskolateremtő és szakmai tevékenységével mind hazai, mind pedig nemzetközileg is elismerést szerzett. A Debreceni Egyetem jó hírnevét öregbíti. A szakmai állhatatosság, a szerény alázat, a hazaszeretet és a vidámság jellemezte – mondta.

– A Debreceni Egyetem mélyen tiszteli emlékművét a radiológia mártírjának, akinek munkái számos tankönyv részei lettek – fogalmazott Dr. Balla György, a Debreceni Gyermekklinika igazgatója. Az ünnepség koszorúzással ért véget.

HBN–VK​
hirdetés