Szó szerint kivívták magunknak az elismerést

Szó szerint kivívták magunknak az elismerést
© Fotó: DHSE-PMD Vívóklub
Debrecen – A DHSE-PMD Vívóegyesület sportolói ezúttal három helyszínen mérették meg magukat. A jó eredmény ismét nem maradhatott el, hárman is döntőbe jutottak a válogató versenyeken. Kálmán Gyöngyvér és Mihály Kata párbajtőrben, Jánossy Márton tőrben tudott a legjobbak közé kerülni.

Az egyesület legfiatalabb tagjai utaztak a legmesszebbre. Az Olimpici GP negyedik állomásának a Szombathely melletti Bük adott otthon. A verseny ezúttal is Kálmán Gyöngyvérnek sikerült a legjobban. A debreceniek tehetsége a gyermek mezőnyben kiváló csoportkört követően magabiztosan nyerte meg a táblaasszóit, könnyedén jutva a legjobb nyolc versenyző közé. Ahol az ötödik helyén végzett.

Fotó: DHSE-PMD Vívóklub Fotó: DHSE-PMD Vívóklub ©

A tőrvívók egészen Esztergomig utaztak. A gyermek fiúk mezőnyében Jánossy Márton lépett pástra, és ha már ott volt bizonyította is tehetségét. Az első csoportkörben fantasztikus vívással minden mérkőzését nyerte, majd a második körben is meg tudta őrizni pozícióját. A táblára a nyolcadik helyen kiemelve került fel, majd két könnyed mérkőzést követően jutott a legjobb nyolc versenyző közé. Itt tovább tudta javítani a kiemelési rangját, végül a kiváló hatodik helyen fejezte be a versenyzést.

Fotó: DHSE-PMD Vívóklub Fotó: DHSE-PMD Vívóklub ©

A felnőtt párbajtőrőzök dupla válogatót tartottak a hétvégén. Mihály Katának a vasárnapi versenynap sikerült jobban. A poule után ötödik helyre rangsorolták a debreceniek bajnoknőjét, aki a tábla mérkőzéseken végül biztosította a papírformát. Egy könnyed és egy végletekig kiélezett asszót követően jutott a döntőbe, ahol az előkelő ötödik helyen végzett.

– DHSE-PMD Vívóklub –


Eredmények:

Párbajtőr dupla válogató – Budapest
Női párbajtőr:
5. Mihály Kata

Olimpici GP. 4. állomás – Bük
Gyermek leány párbajtőr:
5. Kálmán Gyöngyvér

Fülöp Mihály Körverseny – Esztergom
Gyermek fiú tőr:
6. Jánossy Márton