Számítsunk-e még esőre?

Számítsunk-e még esőre?

Csütörtökön száraz, délelőtt derült, délután pedig mérsékelten felhős időre kell számítani, és némi északnyugati szélre Hajdú- Bihar megyében.

Átmenetileg ugyan csökken a nappali felmelegedés, de az éjszaka hideg lesz, hajnalban a talajon fagyos területek is előfordulhatnak. Így aki a Critical Massról, a Föld napja alkalmából szervezett biciklis felvonulás után nem egyenesen haza megy, hanem valamelyik vendéglátóipari egységbe, annak érdemes melegebben öltöznie.

Péntekre változóan napos, száraz, reggel hideg idő várható.

A hétvégén és jövőhéten már jön a felmelegedés, végig napos, száraz, kellemes időnk lesz.

Biometeorológia

Tavasszal mindenek előtt az allergiás panaszok kerülnek előtérbe. Az ilyenkor virágzó fű-, fafélék provokálják a tüneteket az arra érzékenyekben. Orrdugulás, orrfolyás (színtelen, híg váladék ürülése), fejfájás, szemviszketés esetleg hőemelkedés lehetnek a vezető tünetek. Ilyenkor ún. antihisztamin készítmények javasoltak, melyeket ismert allergia esetén már az allergén megjelenése előtt egy hónappal érdemes elkezdeni szedni. Emellett, különösen a már kialakult panaszok esetén, lokális készítmények (orrspray, szemcsepp, orrcsepp) használhatók.

Forrás: www.eumet.hu

Címkék: , ,