gúnyos nyilatkozat

2020.05.25. 07:53

Még mindig dühöng a francia bajnokság lezárása miatt a Lyon elnöke

Jean-Michel Aulas, az Olympique Lyon elnöke továbbra is dühöng, amiért befejezettnek nyilvánították a francia labdarúgó-bajnokságot a koronavírus-járvány miatt.

A klub gúnyos nyilatkozatot adott ki, amelyben gratulált a spanyol La Ligának ahhoz, hogy június 8-tól folytathatja az idényt.

Ezt követően Aulas a L'Equipe francia sportnapilapban úgy fogalmazott: ellentmondásosnak tartja, hogy Spanyolországban – ahol a koronavírus-járvány több halálos áldozatot követelt, mint Franciaországban – a futballszezon újraindítására törekednek, a Ligue 1 viszont idejekorán véget ért.

„Az UEFA mindenkit arra kért, hogy legyen türelmes, ezért amikor azt látom, hogy a vezetőink, akik szintén részt vettek a megbeszéléseken, merőben eltérő következtetéseket vontak le, idiótának érzem magunkat” – közölte a Lyon elnöke.

Hozzáfűzte: botrányosnak tartja, hogy az európai szövetség (UEFA) által kiadott orvosi protokollt Franciaországban egyáltalán nem tanulmányozták.

Április 28-án Édouard Philippe francia miniszterelnök nyilvánította befejezettnek a professzionális sportligák 2019/20-as idényét. A labdarúgóknál a Paris Saint-Germain lett a bajnok, a Lyon csupán a hetedik helyen zárt, így valószínűleg nem szerepelhet az európai kupaporondon a következő idényben.

A bajnokság lezárása ellenére még nem fejeződött be a mostani szezon a Lyon számára, hiszen a Bajnokok Ligájában még versenyben van, sőt a párharc első mérkőzését hazai pályán 1-0-ra megnyerte a Juventus ellen.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában