Szlogenek helyett foci

Szlogenek helyett foci
© Illusztráció: KM-archív
Csak sorjáztak „csehszlovák dumák”: az edzésmutatókban ismét előrébb léptünk. Klubot építünk, nem csapatot. Jó úton járunk és keressük a csapat iden­titását. És még sorolhatnánk. Mán László jegyzete.

Aztán kimegy a drukker a meccsre és ezekből vajmi keveset lát. Szerdán este is annyit summázhattak a szurkolók, hogy kikapott a csapat egy nem túl acélos váci alakulattól. A tizenhat forduló alatt szerzett ­tizennégy pont még harminc százalékos teljesítményt sem jelent, ez bármilyen teszten elégtelen kalkulus. Ez tény, a többi duma.

Nagy nevek és még nagyobbak jöttek, aztán mentek. Talán már azt is elfelejtették, hogy itt voltak. Játékosok jöttek, mentek. Edzhettek, készülhettek nem is rossz feltételek mellett. Szinte mindent megkaptak és kapnak is. A legfonto­sabbat időre, kártyára. Nem is keveset, ahhoz képest, amit produkálnak, ami lát­ványsportágbeli sportághoz képest minden, csak nem közönségszórakoztató.

A gond nem kicsi, eddig nem hangozott el, hogy cél a feljutás, a dobogós hely, vagy valami kézzel fogható. Most arra kell figyelni, hogy biztosan bennmaradjon a csapat. Ami az itt élőknek Spartacus, Szparika. Azért, hogy ne a „… gyenge” harsanjon fel a lelátón, tenniük is kellene a pályán a játékosoknak. Ez az ő felelősségük.

– Mán László –Sporthírek