Nyíradony hírei

2018.06.14. 09:36

Olvasói levél: Biztonságos utazás

Bagamér - <em>Mindenki reméli a biztos célba érést, mikor felszáll a tömegközlekedési eszközre. A napokban szülőfalumból utazva meglepően barátságtalan mérkőzés tanúja lehettem a jegyellenőr, az utas és a sofőr küzdelmében.

Bagamér - Mindenki reméli a biztos célba érést, mikor felszáll a tömegközlekedési eszközre. A napokban szülőfalumból utazva meglepően barátságtalan mérkőzés tanúja lehettem a jegyellenőr, az utas és a sofőr küzdelmében.

Az eset elbírálása helyett gondolatok ébredtek bennem. Milyen jó is volt, mikor az egyszerű jegykezelő személyesen átadta az utazásra jogosító jegyet. A sofőr csak a biztonságos vezetésre figyelt, pedig akkor még nem voltak versenypályához hasonló útjaink. Ellenőröktől tartó stresszes utasokat és túlterhelt vezetőket is alig-alig láthattunk. Természetesen jogos elvárás a törvény tisztelete, különösen ott, ahol megnövekszik a vétség kísértése... Talán a hőség is kiválthat olykor figyelmetlenséget úgy a közlekedésben, mint a gyakorlati működés terén, melyek testi-lelki sérülésekhez vezethetnek. Kívánatos elvárás lehetne, hogy „szúnyog esetek, ne legyenek elefánttá!” Az általam ismert esemény ilyen jellegű történet. Csakis elismeréssel nyugtáztam a buszvezető magatartását, mint erkölcsi győztest is látva a küzdelemben a „kérlelhetetlen” ellenőrrel szemben. Szorongtam azonban, némely útitárssal együtt, közeledve a csúcsforgalmú városhoz, ilyen atrocitás után a biztonságos célba érésért!

- Szász Ferenc, Bagamér -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!