Szívbe, fába faragva, papírra nyomva a hit

Debrecen – Színház, hit, vallás címmel október 30-án nyílik Tamus István és Pál Hunor közös kiállítása a Csokonai Színház első emeleti nézőtéri folyosójának kiállítóterében.

A reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett tárlatra Tamus István grafikusművész négy évtizednyi alkotómunkája legkedvesebb darabjaiból válogatott: bemutatja a II. Debreceni Református Világtalálkozó Alapítványi Díját elnyert trilógia darabjait, a gyerekkora és a nagyszülei emlékének szentelt metszeteket. Pál Hunor színművész színházi munkája mellett 2015-ben kezdett el fafaragással foglalkozni. A fametszés, ékfaragás, dombormű készítés technikai módszereit autodidakta módon sajátította el. Az alkotáshoz, vallási témájú műveihez számos olyan színpadi szerepe/szereplője adta az ihletet, akik bizonyosságot nyertek hitükben, és akik segítették művészi útkeresésében.

A kiállítást Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke nyitja meg október 30-án 18 órától. Közreműködik Kiss Gergely Máté és Szabó Krisztián. A tárlat megtekintése ingyenes.

HBN