Szivárgott a gáz, tomboltak a tüzek Hajdú-Bihar megyében

Szivárgott a gáz, tomboltak a tüzek Hajdú-Bihar megyében
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Hajdú-Bihar – Két kiemelt eset volt megyékben az elmúlt 24 órában. Komádiban egy megsérült gázvezeték miatt hét ingatlant ürítettek ki a tűzoltók, szerda délután pedig Hajdúsámsonban gyulladt ki egy garázs, amelyhez nagy erőkkel vonultak ki a megyei lánglovagok.

Szerda kora reggel Derecskén, a Köztársaság utcában az útról letérve egy családi ház oldalának borult egy kamion. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók áramtalanításra és a kifolyt üzemanyag felitatására avatkoztak be. A családi ház lakatlan volt, személyi sérülés nem történt.

Megsérült egy gázvezeték szerda reggel Komádiban, a Zrínyi utcában. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat vezetésével a komádi tűzoltók védőzónát állítottak fel a szivárgó vezeték környezetében, hét ingatlant kiürítettek, valamint egy védősugár felszerelésével biztosították a gázszolgáltató szakemberek munkáját, míg ők elszorították az érintett szakaszt. Az eset során személyi sérülés nem történt, a gázkizárás egy ingatlant érintett.

Lakatlan ház tetőszerkezete kapott lángra szerda reggel Fülöpön, a Zrínyi Miklós utcában. A nyíradonyi és a nyírbátori tűzoltók két vízsugárral, valamint kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. Személyi sérülés nem történt, a kár jelentős.

Szintén szerdán reggel Bagamérra, a Nagybercsényi utcába hívták ki a létavértesi tűzoltókat, ahol egy óvoda udvarán veszélyesen megdőlt egy húszméteres fa. A létavértesi tűzoltók a debreceni lánglovagok magasból mentő járművének segítségével, kézi láncfűrésszel kivágták a fát. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Tárolóként használt melléképület tetőzete égett teljes terjedelmében délután Nádudvaron, a Lukács Dénes utcában. A püspökladányi és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az áramszolgáltató szakemberei leválasztották az ingatlant az áramhálózatról, mivel a lakóházba a melléképületen keresztül volt bekötve az áram. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Szerda délután Hajdúsámsonban, a Krúdy Gyula utcában kigyulladt egy garázs, amelyről a tűz konténerekre és autóroncsokra is továbbterjedt. A helyszínre a debreceni és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók érkeztek, akik három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A helyszínen két fa villanyoszlop és azok vezetékei is megsérültek, az áramszolgáltató szakemberei gondoskodtak a helyreállításukról. A beavatkozást a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányította. Személyi sérülés nem történt.

Szerdán öt esetben vonultak szabadtéri tűzhöz a megye tűzoltói. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói Debrecenben és Mikepércsen oltottak avartüzet, a hajdúszoboszlói lánglovagok Hajdúszoboszlón, míg a hajdúböszörményiek pedig Tégláson küzdöttek meg a lángoló aljnövényzettel. A kabai önkéntes tűzoltó egyesület tűzoltói Kaba közelében oltották el a több foltban lángoló nádast.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –