Szívüket is odateszik

Szegények, elesettek segítését csak a civil szervezet tudják igazán jól végezni; ők ugyanis odateszik a szívüket, együttérzésüket is – hangzott el a Debreceni Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA) felújított Családok Átmeneti Otthonának átadó ünnepségén.

Dr. Katonáné dr. Pehr Erika, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium főosztályvezetője elmondta: az átmeneti otthonoknak egyre nagyobb szerepük van a gyermekvédelemben. Kiemelte, hogy a SZETA munkáját más civil szervezetekkel történő példás együttműködésben végzi.

Az épület modernizálásával olyan közösségi teret is kialakítottak, ahol az – eddig társszerveknél lefolytatott – tanácsadásokra, munkakeresési tréningekre is sor kerülhet. A szintén eu-s támogatással megvalósuló „Gene-Ráció” projekt keretében az itt, illetve más átmeneti otthonokban élő szülők és gyermekek különböző szolgáltatásokat vehetnek igénybe: többek között képzés, életvezetési tanácsadás, konfliktuskezelés, tanulási képességek fejlesztése, művészet terápiás foglalkozás, korrepetálás szerepel a komplex programban.

Jelenleg 40 család él az otthonban, a kihasználtság folyamatosan 100 százalékos.