Szita Károly: a kaposváriak a munka folytatása mellett döntöttek

Nem az a lényeg, hogy én mint gondolok, hanem az, hogy a kaposváriak mit gondolnak nem is az én teljesítményemről, hanem az általuk elvégzett munkáról és a választás eredménye azt mutatja, hogy elégedettek és igénylik a folytatást – mondta a Független Hírügynökségnek Szita Károly.

Kaposvár régi-új fideszes polgármestere 1994 óta az ötödik városvezetői ciklusát kezdheti meg.

Szita Károly hozzáette, olyan közös értékeket határoztak meg az elmúlt háromnegyed évben a kaposváriakkal, amely a következő négy esztendő munkáját alapjaiban határozza meg. A politikus kifejtette: a program alappillérei a munka, a biztonság, a rend, a család és az egészség. Szita Károly hangsúlyozta: a következő években olyan kormánnyal dolgozhat együtt, amelynek szintén ezek az értékek a legfontosabbak, ami az eddigiekhez képest jelentősen megkönnyítheti az önkormányzati munkát.

Szita Károly hozzátette: a folytonosságban bízik, örül annak, hogy a megkezdett munkával elégedettek a kaposváriak és annak folytatására szavaztak. A politikus szerint az átlagos részvételi arány is annak köszönhető, hogy az emberek sikeresnek ítélték meg a várost és nem volt elégedetlenkedő hangulat, ami sokakat csábított volna az urnákhoz.

A baloldali kötődésű független jelölt megosztotta a szavazatokat a baloldalon, ezért várható volt a nagyarányú jobboldali győzelem, amihez már gratuláltam is Szita Károlynak – mondta el a Független Hírügynökségnek Lamperth Mónika. Az MSZP kaposvári polgármester-jelöltje a vasárnapi voksoláson 14,85 százalékos eredményt ért el, miközben Fideszes riválisa 77 százalék feletti, a függetlenként induló Kováts Imre pedig 8 százalékos eredményt könyvelhetett el.

A szocialista politikus az alacsony részvételi arányt elgondolkodtatónak nevezte. Lamperth Mónika szerint a tanulságokat az alacsony szavazási hajlandóság miatt mindkét politikai oldalnak le kell vonnia. A polgármester-jelölt szerint úgy tűnik, mintha az embereknek elegük lenne a politikából.

A kaposvári közgyűlés munkájában hétfőtől a Fidesz 10 képviselővel és a polgármesterrel vehet részt, míg az MSZP és a Jobbik várhatóan kettő-kettő, az LMP pedig egy képviselőt küldhet a testületbe. Az arányokkal kapcsolatban Lamperth Mónika azt mondta, hogy az új választási törvény az erős pártoknak és a kicsiknek kedvez, az MSZP-nek viszont nem. A politikus hozzátette: a szocialista képviselők együttműködő, de kritikus ellenzéki képviselőkként fognak dolgozni, hiszen a rájuk szavazó több ezer embernek tartoznak annyival, hogy a város érdekeit szolgáló ügyeket támogassák, a Kaposvárnak kedvezőtlen döntéseket viszont kritizálják.

– Független Hírügynökség –