Szíria – A Külügyminisztérium ismét az ország elhagyására kéri a magyarokat

Budapest, 2012. augusztus 15., szerda (MTI) – A Szíriában kialakult rossz biztonsági helyzet, valamint “a sorozatos emberrablások” miatt a Külügyminisztérium ismételten és nyomatékkal kéri a magyarokat, hogy ne utazzanak az országba, illetve az esetlegesen még ott tartózkodók haladéktalanul hagyják el Szíriát.

A tárca konzuli szolgálata a honlapján emlékeztetett arra, hogy Szíria az utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriájába tartozik.

Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője a múlt hónap végén úgy nyilatkozott, a legutóbb július 6-án kérték a magyar állampolgárokat arra, hogy ne utazzanak Szíriába, illetve az ott tartózkodók azonnal hagyják el az országot.

Hétfőn Szíriában elraboltak három magyar állampolgárt, akik korábban rendőrök voltak. A fegyveresek eddig semmilyen követelést nem fogalmaztak meg, a kapcsolatot sem vették fel a hozzátartozókkal, a Terrorelhárítási Központtal (TEK) vagy Magyarország szíriai külképviseletével.

Áprilisban ugyancsak Szíriában két magyar állampolgárságú férfit hurcoltak el ismeretlen fegyveresek. A túszokat még nem sikerült kiszabadítani.

MTI