Színvonalas műsort adott a népdalkör Szeghalmon

Csökmő – Színvonalas, változatos műsort adott a Csökmői Fonó Hagyományőrző Népdalkör június 19-én este a szeghalmi Művelődési Házban. A befolyt összeget eszközökre, és technikai fejlesztésre fordítják majd – tájékoztatta szerkesztőségünket tudósítónk, B. Kiss Andrea.

A belépés ugyanis díjmentes volt, ám támogatói jegyeket vásárolhattak mindazok, akik segíteni szeretnék a fiatalokból álló népdalkör tevékenységét.

Cserébe egy rendkívül jól megszervezett, és dinamikus előadást láthatott, hallhatott a nagyérdemű. A citerákon kívül megszólalt a doromb, a tekerőlant, és egy-egy cigánydalnál a gitár, a kanna, és a kanál is. A felcsendülő népdalokról, és a népi hangszerekről az együttes egyik tagja, Nagy László, aki egyébként a szeghalmi Sárréti Múzeum igazgatója, érdekes ismertetőt olvasott fel a jelenlévőknek.

A műsort szatmári, szilágysági és dél-alföldi táncok tették színesebbé. A táncok koreográfiájában szintén az egyik tag, Bagdi Sára közreműködött. A Nagy András Balázs által vezetett népdalkörre a közeljövőben még sok fellépés vár, hiszen egyre több rendezvényre hívják őket a környékbeli településeken.